Filarmonica de Stat Arad: Două dintre cele mai SPECTACULOASE partituri ale romantismului slav sunt reluate în ABORDĂRI NOI

Filarmonica de Stat Arad: Două dintre cele mai SPECTACULOASE partituri ale romantismului slav sunt reluate în ABORDĂRI NOI

Serghei Rahmaninov şi Piotr Ilici Ceaikovski se numără printre marii favoriţi ai audiţiilor mondiale, literatura creată de ei fiind un reper constant pentru generaţiile mature de interpreţi, o zonă de excelenţă, în care performanţa transcende confortabilul.

Filarmonica recurge la această tematică de consistenţă în debutul lunii Mai, când două dintre cele mai spectaculoase partituri ale romantismului slav sunt reluate în abordări noi: Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de Serghei Rahmaninov, în interpretarea pianistei Andra Demidov şi Simfonia a V-a în mi minor de Piotr Ilici Ceaikovski, asumată dirijoral de Petronius Negrescu.

Concertul simfonic al serii de 4 Mai, de la ora 19.00 oferă astfel o nouă perspectivă asupra celebrului do minor al lui Rahmaninov, una dintre cele mai cele mai dificile pietre de încercare pentru pianiştii generaţiilor secolului XX şi ale aceluia de după, dar şi asupra opulenţei orchestrale din cea de a doua dintre simfoniile mature ale lui Ceaikovski. Forţa acestei senzaţionale construcţii muzical-filosofice este detectabilă pe tot parcursul ei, considerabile fiind metamorfozările în planul substanţei muzicale, al culorilor şi luminozităţii şi nu în ultimul rând, al paletei emoţionale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.