Filarmonica de Stat Arad își SCHIMBĂ NUMELE. Cum se va denumi și de ce

Filarmonica de Stat Arad își SCHIMBĂ NUMELE. Cum se va denumi și de ce

Filarmonica de Stat Arad ar urma să își schimbe numele, potrivit unui nou proiect de hotărâre.

Proiectul de hotărâre nr. 36/2020 privind schimbarea denumirii Filarmonica de Stat Arad a fost inițiat de consilierii locali Ionel Bulbuc, Mariana Cismașiu, Laura Andreș, Gheorghe Otto-Furău, Antoanela – Luciana Naaji, Adina- Liana Dumitrean și Anca-Patricia Stoenescu. Acesta se află pe ordinea de zi a ședinței publice extraordinare a Consiliului Local Municipal de astăzi.

Instituția se află sub autoritatea Consiliului Local Municipal. Potrivit proiectului, datorită faptului că Filarmonica de Stat Arad este o instituție publică de concerte care este finanțată exclusiv din bugetul local și a cărei activitate se desfășoară strict în Municipiul Arad, fiind o instituție de interes local conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad, se dorește schimbarea denumirii în „Filarmonica Arad”.

„Având în vedere sursa finanțării instituției publice de concerte, care este una eminamente locală,  precum și aria desfășurării activității Filarmonicii de Stat Arad,  se consideră necesară adoptarea unei hotărâri care să schimbe denumirea Filarmonica de Stat Arad în «Filarmonica Arad»“, se arată în proiect.

Dacă va fi adoptată, hotărârea se duce la îndeplinire de către Filarmonica de Stat Arad și serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Arad și va fi comunicată tuturor celor interesați prin grija Serviciului Administrație Publică Locală.

UPDATE

Proiectul a fost adoptat, instituția se va numi „Filarmonica Arad”.

 

 

  1. Cred că ar trebui să se țină seama și de părerile celor care muncesc acolo
    cu privire la schimbarea denumirii.Poate la redenumire,dacă aceasta ar avea loc,ar fi bine să se alăture un nume de muzician renumit pe care l-a avut Aradul.De exemplu: Filarmonica ,,Nicolae Brânzeu,,din Arad. (Se poate alege un nume găsit de comun acord de oficialități,muzicieni de la filarmonică)

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.