Filme art house și proiecție pentru copii la cinema „Arta“

Filme art house și proiecție pentru copii la cinema „Arta“

Cinema „Arta“ vă propune în data de 8 martie, de la ora 20, un film arthouse în premieră.

Este vorba despre „The wild pear tree” / „Sub umbra părului sălbatic”, cel mai recent film semnat de unul dintre monștrii sacri ai cinematografiei, Nuri Bilge Ceylan. Senzual şi liric, blând şi uman, frumos realizat şi magnific interpretat – sunt câteva din descrierile primite de cel mai recent film al lui Ceylan în care explorează chestiuni şi întrebări care ţin de identitate, devenire şi destin. Pelicula spune povestea lui Sinan, pasionat de literatură, care  și-a dorit să fie scriitor de când se știe. Întors în satul său natal din Anatolia, își pune la bătaie toată energia ca să strângă banii necesari pentru a fi publicat, dar datoriile tatălui său îl ajung din urmă.

Nu în ultimul rând, nici cei mai mici dintre elevi și copii nu scapă din radarul cinema „Arta” pentru aceștia fiind inaugurat un program de animații și filme pentru copii, astfel încât o sâmbătă pe lună sunt așteptăți cu mare drag la cinema.

Sâmbătă, 9 martie, de la ora 11, rulează filmul „Mia and the White Lion” / „Mia și leul alb”. Când familia ei decide să plece din Londra, pentru a se muta în Africa, unde ar urma să se ocupe de o fermă de lei, Mia, o fată de 10 ani, îşi vede viaţa dată peste cap. Dar, când la fermă se naşte un superb pui de leu alb care va primi numele de Charlie, soarele răsare din nou în calea Miei, care îşi regăseşte fericirea şi leagă cu splendidul pui de leu o prietenie extraordinar de strânsă. Dar, când Charlie ajunge la trei ani, Mia are iarăşi un şoc: tatăl ei ascundea de ea un secret. Disperată de gândul că Charlie s-ar putea afla în pericol, Mia se hotărăşte să fugă împreună cu acesta. Cei doi prieteni pornesc, astfel, într-o incredibilă călătorie prin savana Africii de Sud în căutarea unui alt ţinut, unde Charlie ar putea să trăiască liber.

Biletele pot fi achiziționate de la Cinema „Arta”, de marți până joi, între orele 10 – 17, vineri, între orele 10 – 14, sau cu 2 ore înainte de începerea filmului. Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: cinemaartaarad@gmail.com.

Preț bilete:

– 12 lei preț întreg

– 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari

Informații la numărul de telefon: 0257/280526

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.