Filmul „Tatăl, proiectat la Cinema „Arta“

Filmul „Tatăl, proiectat la Cinema „Arta“

Lung metrajul „Tatăl“, care i-a adus lui Anthony Hopkins un premiu Oscar și un premiu BAFTA pentru cel mai bun actor într-un rol principal la galele din anul 2021, va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad.

Filmul va putea fi văzut vineri, 28 aprilie 2023, de la ora 19, iar accesul va fi gratuit.

„Tatăl“, care cochetează ocazional cu thrillerul și filmul de groază, îi duce pe spectatori într-o călătorie uluitoare, în mintea lui Anthony Hopkins.

Pentru actorul principal, care suferă de boala Alzheimer, membrii familiei devin de nerecunoscut pe măsură ce mai mulți străini apar inexplicabil în apartamentul său din Londra, care, la rândul său, pare să se transforme în fața ochilor personajului și ai privitorului. Anthony Hopkins spune că acest rol intens l-a făcut să simtă că s-a trezit din morți….

Filmul i-a adus lui Anthony Hopkins premiul Oscar și premiul BAFTA  pentru cel mai bun actor principal și a mai câștigat aceleași premii pentru cel mai bun scenariu adaptat, la galele din anul 2021.

De asemenea, filmul mai are în palmares patru nominalizări la Premiile Oscar, patru nominalizări la Premiile Globul de Aur și patru nominalizări la Premiile BAFTA.

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ din Arad sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

SINOPSIS:

Titlu: Tatăl (The Father)

Regia: Florian Zeller

Cu: Anthony Hopkins, Olivia Colman

Durata: 121 minute

Țara: Marea Britanie, Franța

Gen: Dramă

Rating: Acordul părinților pentru copiii cu vârste mai mici de 12 ani

Anthony, un bărbat în vârstă de 80 de ani, răutăcios, trăiește singur, sfidător și respinge îngrijitorii pe care fiica sa, Anne, îi introduce încurajator. Cu toate acestea, ajutorul devine și o necesitate pentru Anne; nu mai poate face vizite zilnice tatălui ei, iar încleştarea lui Anthony asupra realității se dezlănțuie. Pe măsură ce resimte fluxul și refluxul memoriei sale, de cât de mult din propria identitate și trecut se poate agăța Anthony? Cum se descurcă Anne în timp ce suferă pierderea tatălui ei, în timp ce el încă trăiește și respiră în fața ei?

„Tatăl“ îmbrățișează cu căldură viața reală, prin reflectarea iubitoare asupra vibrantei condiții umane; sfâșietor şi dureros, un film care se cuibărește în realitatea propriilor noastre vieți.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.