Firme amendate cu peste două milioane de lei de inspectorii muncii. AFLĂ pentru CE!

Firme amendate cu peste două milioane de lei de inspectorii muncii. AFLĂ pentru CE!

Peste două milioane de lei la atât se ridică valoarea amenzilor pe care le-au dat inspectorii muncii arădeni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, în anul 2014, inspectorii de muncă arădeni au efectuat 4.203 controale, dintre care 2.580 pe linia relaţiilor de muncă şi 1.623 pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă, la unităţile de pe raza municipiului şi judeţului Arad.

În urma acţiunilor de control întreprinse, inspectorii de muncă au aplicat 4.067 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 2.688 de sancţiuni au fost date de corpul de control relaţii de muncă şi 1.379 de sancţiuni au fost aplicate de corpul de control securitate şi sănătate în muncă.

Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate s-a ridicat la 2.230.600 lei (1.210.600 lei pe linia relaţiilor de muncă şi 1.020.000 pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă).

De menţionat ar fi faptul că, pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate, au fost dispuse şi măsuri de remediere a abaterilor constatate şi termene concrete de intrare în legalitate.

„Acţiunile de control pe care le vor întreprinde, inspectorii de muncă, în acest an, se vor concretiza în sancţionarea agenţilor economici care nu respectă prevederile legislaţiei muncii în vigoare”, a prcizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.    

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.