Firmele arădene își căută angajați în Ungaria și promit salarii mai bune decât în țara vecină

Firmele arădene își căută angajați în Ungaria și promit salarii mai bune decât în țara vecină

Autoritățile arădene vor să suplinească lipsa de forței de muncă din vestul României cu muncitori din estul Ungariei.

Mai multe întâlniri între firmele din vestul României și școlile profesionale din estul Ungariei vor fi organizate în vederea atragerii forței de muncă din țara vecină. Președintele în exercițiu al Euroregiunii Dunăre – Criș – Mureș – Tisa, Iustin Cionca, a organizat recent o ședință de lucru a executivului euroregiunii, la Arad, pentru discutarea proiectelor în lucru și a perspectivelor pentru ciclul de finanțare europeană.

În data de 20 mai, la Pecica, va fi organizată adunarea generală a Euroregiunii, din care fac parte județele Arad, Timiș, Caraș-Severin (din România), Provincia Autonomă Voivodina (Serbia) și Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun (Ungaria). La acest eveniment vor fi invitați să participe președinții județelor respective, dar și personalități administrative importante care decid asupra direcțiilor de dezvoltare euroregională.

În cadrul ședinței organizate la Arad, Iustin Cionca a solicitat o implicare mai activă a agenților economici din zona transfrontalieră, referindu-se la atragerea forței de muncă din Ungaria în zonele industriale din România. În acest sens, vor avea loc, în total, 14 întâlniri între angajați și angajatori, în județele Arad, Timiș și Csongrád, scopul fiind suplinirea lipsei de forță de muncă din vestul României cu muncitori din estul Ungariei.

„Avem solicitări în acest sens din Chișineu Criș și din municipiul Arad. Salariile oferite de firmele din vestul României sunt mai mari decât cele din estul Ungariei și asta face din zonele noastre industriale o destinație pentru forța de muncă din Ungaria. Consiliul Județean Arad a modernizat întreaga rețea de drumuri transfrontaliere, printr-un proiect de 13,8 milioane de euro, pe programul Interreg România-Ungaria, pentru a facilita afluxul de angajați către companiile arădene”, a declarat Iustin Cionca.

În cadrul proiectului, la propunerea lui Iustin Cionca, angajatorii din România vor discuta direct cu elevii școlilor profesionale din Ungaria, despre oportunitățile de angajare în Arad sau Timiș.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

  1. […] Mai multe întâlniri între firmele din vestul României și școlile profesionale din estul Ungariei vor fi organizate în vederea atragerii forței de muncă din țara vecină. Președintele în exercițiu al Euroregiunii Dunăre – Criș – Mureș – Tisa, Iustin Cionca, a organizat recent o ședință de lucru a executivului euroregiunii, la Arad, pentru discutarea proiectelor în lucru și a perspectivelor pentru ciclul de finanțare europeană, conform newsar.ro. […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.