Firmele aruncă gunoiul la platformele asociațiilor de locatari. La fel și unii locuitori de la case. Ce spune Poliția

Firmele aruncă gunoiul la platformele asociațiilor de locatari. La fel și unii locuitori de la case. Ce spune Poliția

Poliția Locală a constatat că multe firme aruncă gunoiul la platformele asociațiilor de locatari. La fel procedează și unii cetățeni care locuiesc la case.

Acest lucru a reieșit în urma unei acțiuni de monitorizare a platformelor gospodărești de pe raza municipiului Arad, desfășurată în perioada 15 martie – 15 aprilie. Cartierele asupra cărora s-au concentrat polițiștii locali au fost Aurel Vlaicu, Micălaca și zona Piața Gării și au vizat atât spațiile cuprinse în sistemul de monitorizare video gestionat de Direcția Generală Poliția Locală prin intermediul dispeceratului, cât și alte platforme referitor la care au existat sesizări de nerespectare a prevederilor legale privind modul de colectare și tipul deșeurilor depozitate în containere.

„S-a constatat că unii agenți economici ce au puncte de lucru în apropierea platformelor monitorizate utilizează containerele destinate asociațiilor de locatari, contrar obligației de colectare în pubelele proprii, eludând în acest fel procesul de gestionare și evidență a întregii cantități de deșeuri produse. De asemenea, au fost depistate și persoane fizice deținătoare de imobile individuale care, depășind pragurile consemnate în contractele încheiate cu operatorul autorizat, au depozitat deșeurile menajere generate în exces tot în containerele aparținând platformelor gospodărești arondate condominiilor”, informează Poliția Locală.

Potrivit sursei citate, „astfel de practici creează încărcarea peste capacitate a platformelor de colectare a gunoiului menajer, determinând un aspect insalubru al zonelor respective”.

Colaborarea dintre polițiștii locali cu atribuții de protecție a mediului cu RETIM Ecologic Service vizează „atingerea unei situații de normalitate, în care contractele de salubrizare ale persoanelor fizice și juridice să corespundă cantităților de deșeuri generate în mod real, evitându-se supraîncărcarea platformelor, poluarea solului și vicierea aerului (îndeosebi odată cu instalarea sezonului cald)”.

„Acțiunile comune au un caracter progresiv, incluzând notificarea consumatorilor privind cantitățile foarte mici de deșeuri contractate în raport cu standardele internaționale aplicabile activității economice desfășurate, urmată de acumularea de date privind depășirea acestor contractări minimale și deversarea ilicită în alte locații, respectiv de aplicarea amenzilor contravenționale prevăzute de Regulamentul de salubrizare a municipiului Arad (media ultimelor luni este de 2.000 de lei pentru deversări ilicite săvârșite de persoanele fizice, în vreme ce sumele aplicate persoanelor juridice ajung în mod repetat la 25.000 de lei)”, mai arată Poliția Locală.

  1. Asta e culmea! In loc sa amendeze RETIM-ul pt. ca nu isi executa obligatia de a salubriza orasul, si se fataie cu masinile pe strazi inguste cand lumea merge si vine de la servici (sa-i vedem ca lucreaza) ne amendeaza pe noi fiindca RETIM nu ridica gunoiul. Daca iti cumperi o mobila unde sa arunci cartonul de ambalaj daca ei ridica fractiunile doar odata pe saptamana si containerele sunt pline?

    Raspunde
    • La noi la container au aruncat o canapea si un dulap. Astea nu sunt deseuri menajere deci cei care le-au aruncat trebuiau sa plateasca o firma sa le duca de acolo dar au preferat sa le puna jos sa nu mai poti arunca gunoiul de ele. pacat ca nu au fost amendati.

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.