Flori cu miros de CADAVRE ÎN PUTREFACȚIE, noua găselniță a unei grădini botanice din Florida!

Flori cu miros de CADAVRE ÎN PUTREFACȚIE, noua găselniță a unei grădini botanice din Florida!

Cine ajunge zilele acestea la Grădina Botanică Marie Selby din Sarasota (Florida) va avea prilejul să participe la un eveniment extrem de rar, căci două exemplare „gemene” de Amorphophallus Titanum, cunoscută ca fiind cea mai mare floare din lume, înfloresc aproape simultan, la doar câteva zile unul de celălalt.

Oamenii nu văd prea des aceste plante înflorind în sălbăticie în ţara lor de origine, Indonezia, şi cu atât mai puţin în „captivitate”.

Vizitatorii vor putea chiar să se fotografieze cu cele două exemplare de Amorphophallus Titanum.

Iar dacă imaginea poate fi imortalizată, mirosul nu. Dar cu siguranță, nici nu v-ați dori. Florile ale căror inflorescenţe sunt uriaşe, au formă de falus și emit un miros asemănător celui de cadavre aflate în putrefacţie.

Florile acestor plante au culoarea crem şi ating dimensiuni de până la trei metri. Ele emit un miros greoi pentru a atrage muştele şi gândacii care o polenizează. Florile rămân deschise doar 48 de ore, iar următoarea inflorescenţă apare după foarte mulţi ani

Aceste plante înfloresc foarte rar, iar evenimentul reprezintă pentru experţii în domeniu ceea ce reprezintă o eclipsă lunară pentru pasionaţii de astronomie, scrie Reuters.

În grădinile botanice de pe întregul teritoriu al Americii de Nord, cel mult patru exemplare de Amorphophallus Titanum înfloresc pe parcursul unui an obişnuit.

În Florida, prima dintre aceste flori, care poartă numele „Seymour”, i-a surprins pe angajaţii de la Grădina Botanică Marie Selby înflorind vineri dimineaţă, mai devreme decât prevedeau specialiştii. Aproape 2.000 de vizitatori au mers, pe parcursul weekendului trecut, pentru a admira inflorescenţa înaltă de peste 2 metri.

Sora ei geamănă, supranumită „Audrey”, după numele unui personaj din „Little Shop of Horrors”, o comedie-musical despre o plantă însetată de sânge, va înflori şi ea în curând, peste cel mult 8-10 zile.

Foto: thestar.com.my

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.