Florin Galiș, despre PROBLEMA VACCINĂRII: „Nu putem sta cu brațele încrucișate”

Florin Galiș, despre PROBLEMA VACCINĂRII: „Nu putem sta cu brațele încrucișate”

Vaccinarea reprezintă o problemă importantă în țara noastră, consideră Florin Galiș, președintele ALDE Arad.

„Nu puteam sta cu brațele încrucișate, să nu intervenim, în condițiile înmulțirii cazurilor grave la copiii din România. Este o situație alarmantă iar statul este dator, obligat să ia măsuri atunci când un părinte își condamnă la suferință copilul respectiv comunitatea din care face parte. Avem o problemă în ceea ce privește vaccinarea, pe care nu o putem rezolva decât dacă o recunoaștem și o supunem dezbaterii publice. Din păcate, această problemă a fost tărăgănată, nimeni nu s-a ocupat de ea așa cum ar fi trebuit. Este inadmisibil să existe un număr de 250.000 de copii nevaccinați în țara noastră. Țin minte că în perioada copilăriei noastre ne vaccinau la școală sau chiar la gradiniță. Am beneficiat de efectele acelor vaccinuri și nu ne-au afectat – vorbesc de generații întregi-  în niciun fel” – subliniază Florin Galiș, președintele ALDE Arad.

România nu este singura țară care încearcă să impună vaccinarea obligatorie, mai multe țări urmând demersul respectiv. Conform proiectului de lege al coaliției, părinții care vor refuza vaccinarea și consilierea nu își vor putea înscrie copiii în colectivitate, însă vor beneficia de alternative educaționale. Este vorba despre variante de educație școlară colectivă. Astfel, ministrul Sănătății, Florian Bodog, s-a consultat în acest sens cu specialiști în educație, neexistând impedimente privind accesul la școală al copiilor.

„Trebuie să recuperăm prețiosul timp pierdut și să punem la punct legea. Este esențială comunicarea, din primul moment e nevoie să demarăm o campanie de educare și informare a cetățenilor. Populația trebuie conștientizată în legătură cu riscurile ce le comportă un copil nevaccinat” – afirmă Galiș.

 

  1. Se aplica un singur vaccin odata, atunci cand noi eram copii. Nu cocktail-uri de 3, 5 sau 6. Nu v-ati pus problema niciodata de ce s-au inmultit cazurile de copii nenorociti pe viata sau chiar morti dupa ce li s-au administrat vaccinuri NOI?

    Raspunde
    • Unul care stie 4 august, 2017, 2:43 pm

      Sti ceva dar nu sti bine; cand eram copii vaccinurile, majoritatea erau univalente, dar si atunci existau polivalente. Acuma doar atat ca s-au adunat mai multe vaccinuri intr-unul singur (hexavalent) si diferenta este ca in loc sa intepi copilul de 3-4 ori il intepi o singura data. In rest vaccinurile au ramas aceleasi + antihepatita. Majoritatea vaccinurilor noi, HPV, rotavirus, etc. sunt optionale

      Raspunde
  2. redeschideti institutul cantacuzino, eliminati coruptia din intreg ul sistem , dati olege cu obligativitatea vaccinarii si terminati cu prostiile si vorbe fara sens

    Raspunde
  3. vorbiti prostii.tot timpul timpul voi alianta psd-alde stati cu miinile incrucisate ,din cauza voastra am ajuns ajuns in situatia asta.

    Raspunde
  4. ciuma rosie ar trebui, sa va faceti vaccin impotriva furturilor, a prostiei ,a coruptiei si a minciunii

    Raspunde
  5. nu vrei sa scrii nimic de pensiile nesimtite , asociate cu salarii nesimtite , despre cresterea preturilor la utilitati, va comportati de parca ati fi in opzitie , crezi ca lumea crede toate minciunile voastre, nu vrei sa scrii despre taierea pensiilor la oamenii saraci

    Raspunde
  6. Hai invață-ne tu care ai falimentat sanevitul ce sa facem…Gretos.

    Raspunde
  7. Florine, problema e mult mai complicată decât o spun unel date. Care pot fi chiar adevărate. Oamenii nu sunt de acord cu vaccinarea copiilor din diferite morive. Unii au și argumente. Neîncrederea planwază peste întreaga societate românească. ȘI nu are cauze în popor ci în reprezentanții lui. Care timp de 28 ani ani și-a cam bătut joc de cei ce i-au ales. Cine garantează și cu ce faptul că aceste vaccinuri nu sunt până la urmă o altă afacere? ȘI acum cobaii sunt copiii lor. Au vândut apă pe vremea gripei aviare spunând că o pățim rău de tot dacă nu lăsăm să ne stropească mașinile. POți să spui că sunt alții acum dar depozitul de șmecheri are multe rafturi.

    Raspunde
  8. Apa cu detergent de care vorbesti o vindea Calimente-Vermorel , mentorul lui Florin …al dumitale , zis si Seringarul ! ce zici de asta ?

    Raspunde
  9. Mentorul Calimente-Vermorel si-a lasat elevul la Alde presedinte in locul lui, el a primit un loc caldut in Senatul Romaniei,un post bine platit.Din auzite se pare ca exclusii din Alde i-au facut plingere penala lui Calimente pentru falsuri in inscrisuri si semnate de el.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.