Florin Galiş: „Sper ca bocitorii de serviciu din PNL să ia o pauză”

Florin Galiş: „Sper ca bocitorii de serviciu din PNL să ia o pauză”

Alocările bugetare făcute de guvernul PSD-ALDE către unitățile administrativ-teritoriale din județul Arad sunt semnificative și denotă că nu criteriul partinic a stat la baza repartizării acestor sume importante ci proiectele pe care administrațiile locale au fost capabile să le întocmească. Cei care vor studia lista alocărilor bugetare vor putea vedea cu ușurință acest lucru, se arată într-un comunicat de presă al ALDE Arad.

„După chipul, asemănarea și stilul liderului penelisto-pedelist de la Arad, o întreagă generație de epigoni încearcă să se evidențieze în destul de searbăda viață politico-administrativă din orașul în care trăim, cu atitudini de genul „dacă iese ceva e meritul nostru, dacă nu, e vina celorlalți”. Această atitudine păguboasă a făcut ca Aradul să se afle în coada județelor și municipiilor din această parte de țară, pentru că administrația locală a preferat întotdeauna hârjoana politică în dauna concertării eforturilor tuturor actorilor politici, atunci când interesele majore ale comunității o cer. Așadar, în contextul alocărilor bugetare de aproape 645 de milioane de lei, majoritatea localităților din județul Arad va avea asigurată finanțarea unor importante obiective de investiții locale”, se precizează în comunicat.

„Alocările guvernamentale pentru județul Arad, fără a se ține cont de nuanțele politice din teritoriu, sunt semnificative. Cu toate acestea, mă aștept ca bocitorii de serviciu de la PNL să iasă cu aceleași texte, cum că Aradului nu i se dă și nu i se face. E un model politic și de comunicare depășit, dar la care observ că PNL ține foarte mult. Pe de altă parte, măsurile luate în cadrul coaliției de guvernare, dincolo de anumite sincope pe care nu ne facem că nu le vedem, au adus România pe un trend pozitiv. Contextul actual este unul în care perspectivele economice rămân favorabile creșterii și consolidării”, este de părere Florin Galiș, președintele ALDE Arad.

Potrivit acestuia, merită menționat că Agenția internațională Fitch a îmbunătățit ratingul României la „BBB minus”, cu perspectivă stabilă. Este încă o dovadă a funcționării coaliției PSD-ALDE, grație căreia economia țării urmează un trend ascendent.

„Fitch este ultima agenție internațională ce recunoaște eficiența programelor economice promovate de coaliția de guvernare, după Banca Mondială, Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană respectiv Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Estimările economice pe care a fost fundamentat programul de guvernare, un program bine calculat, articulat, se demonstrează a fi corecte, fiind confirmate de organismele financiare internaționale, care și-au revizuit prognozele sceptice de la începutul anului 2017. Astfel, există încredințarea faptului că România se va încadra în deficitul bugetar de 2,9%, asumat prin programul de guvernare”, se mai precizează în comunicatul celor de la ALDE Arad.

  1. PSD SI ALDE SA TERMINE PASAJELE INCEPUTE IN ANUL 2012 SI ATUNCI POT SA VORBEASCA PE HARTA POTI SA FACI MULTE PROIECTE ,DAR TREBUIE SI FINALIZATE PE TEREN

    Raspunde
    • Dupa doisprezece ani de hotii si incompetenta PDL,trebuie cineva sa scoata castanele din foc. Sigur pasajele se vor finaliza , poate chiar inaintea stadionului, a programului de reciclare si multe alte „fapte” ale primarului Falca.

      Raspunde
  2. probabil se vor finaliza pasajele, dar cu siguranta nu in actuala guvernare

    Raspunde
  3. scanati componenta cresterii economice,veti vedea ca se bazeaza pe consum,iar consumul pe importuri ceea ce duce la cresterea defiditului comercial,singura cale este cresterea investiilor productive ,a exporturilor si cresterea productivitatii muncii atat insectorul privat cat si la stat

    Raspunde
  4. nu mai aburiti populatia cu fantasmagoriile voastre deja traim din imprumuturi, n-ati fost in stare sa faceti un km. de autostrada, cresc preturile la utilitati si alimente, aveti o sngura preocupare cum sa furati mai mult

    Raspunde
  5. Felicitari domnule GALIS va sustinem.

    Raspunde
  6. Da recunosc ca nici PDL si nici PNL nu au facut nimic sa finalizeze pasajele !!!

    Raspunde
  7. terminati cu intoxicarile, pasajele sunt invesyitii de nivel national si nu local, iar fifor mihai a promis , cadaca psd vine la guvernare va finaliza investitiile

    Raspunde
  8. fifor si caprar mint frumos ,cum face galis.promisiuni desarte cu pasajele. noi suntem vinovati ca-i votam.

    Raspunde
  9. Haideti sa lasam gargara si sa recunoastem: TOTI SUNTETI FACUTI DIN ACELASI R… ALUAT !! PDL-istii de ieri au ajuns fie ALDE sau PSD, PD-istii sunt si ei presarati prin ALDE sau PSD, PSD-ii sunt majoritari prin puscarii, sunteti toti o apa si-un pamant, alergand frenetic dupa CIOLAN. De UDMR ce sa mai zic..
    Se fac aliante de stanga-dreapta, se schimba prim-ministrii si ministrii de parca ar fi sosete, concepeti planuri de guvernare utopice care duc tara si mai jos, dar nu-i bai: voi aveti BMW, Lexus si Mercedes, vile si tablouri si va uitati de sus la prostii pe care-i pacaliti o data la 4 ani cu pixuri si galeti.
    De abia astept sa „explodeze mamaliga”, sa auzim iar lamentari de genul „am fost un dobitoc” sau „eu am executat doar ordinele”.
    Va urez tuturor ciolanarilor si fripturistilor sa ajungeti sa va framantati cum o duceti de la o luna la alta si sa priviti cu spaima afisul de la farmacie prin data de 20 a lunii: „nu mai sunt fonduri pentru compensate”.
    Somn usor, sper sa va trezeasca pe cat mai multi dintre voi mascatii sau DNA !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.