Un MARE ACTOR vine la Arad și va sta de vorbă cu publicul!

Un MARE ACTOR vine la Arad și va sta de vorbă cu publicul!

Regizorul Anca Damian și Aparte Film prezintă cea mai nouă producție cinematografică a acesteia, „Moon Hotel Kabul”, o coproducție România-Franța.

Filmul i-a adus Ancăi Damian premiul pentru cel mai bun regizor la ediţia din 2018 a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia (Warsaw International Film Festival WFF), un eveniment de film de clasă A. Lungmetrajul „Moon Hotel Kabul” a avut premiera internațională în cadrul festivalui în luna octombrie.

În această seară va avea loc la Arad, la cinema Arta, de la ora 20:00, o proiecție specială în prezența actorului din rolul principal, Florin Piersic Jr. care va participa la discuții cu publicul arădean cinefil.

Pe 28 noiembrie 2018 filmul a avut premiera americană la Brooklyn Academy of Music (BAM film) în cadrul ediției cu numărul 13 a festivalului Making Waves: New Romanian Cinema de la New York, în cadrul secțiunii intitulate Women Directors / Femei regizor, iar din 30 noiembrie rulează pe marile ecrane în România.

Anca Damian declară: „Am început să gândesc filmul când făceam documentarea pentru «Crulic și pentru Muntele magic». Începuse să mă obsedeze relația pe care o au cu adevărul jurnaliști de investigație de mare calibru: adevărul nu contează, noi putem să-l fabricăm, noi suntem Dumnezeul adevărului.” Ea adaugă: „Am gândit un subiect care să implice un jurnalist de investigație și o relație întâmplătoare care să-l răscolească și să-l întoarcă pe dos. Nu voi face niciodată un film care să nu vrea să facă lumea mai bună și să transmită acest mesaj: lumea asta trebuie să fie un loc care să poată fi locuit cu plăcere.”

Filmul „Moon Hotel Kabul” ridică întrebări despre adevăr, dragoste și prețul pe care decidem să-l plătim pentru ele. Ivan Semciuc este jurnalist de investigație. Cinic, el combină abil adevărul și ficțiunea în reportajele sale. Apoi vine o zi când i se întâmplă ceva care-i afectează viața: la sfârșitul unei misiuni în Kabul, are o partidă de sex fără obligații cu Ioana, traducătoarea. Evenimentul este aparent lipsit de sens, dar a doua zi, înapoi la București, Ivan află că Ioana a murit, găsită cu venele tăiate. Rutina de nezdruncinat a veții sale personale intră într-o revoluție profundă, pe măsură ce Ioana îl bântuie moartă, mai prezentă și mai mult decât a făcut-o în timpul vieții.

Scenariul „Moon Hotel Kabul” este co-semnat de Lia Bugnar și de Anca Damian. Din distribuție fac parte Florin Piersic Jr., Ofelia Popii, Adrian Titieni, Alexandru Nagy, Rodica Negrea, Richard Bovnoczki, Cristina Florea, Ilona Brezoianu, Dorina Chiriac. Filmul este produs de Aparte Film împreună cu Cinéma Defacto, producător: Anca Damian, coproducători: Tom Dercourt, Sophie Erbs, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Eurimages, Media Creative Europe, Cinéma du Monde, Centre National du Cinéma et de l’Image Animée, Institut Francais, Zdrovit Romania, Orange Romania, Motion Pictures Management, Adevarul Holding.

 

 

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.