Florin Sari: „Părinții, profesorii și consilierii locali au salvat școala de la Sâmbăteni de intențiile primarului Turcin”

Florin Sari: „Părinții, profesorii și consilierii locali au salvat școala de la Sâmbăteni de intențiile primarului Turcin”

Scandal la Sâmbăteni: motivul îl reprezintă școala din localitate. Consilierul local liberal Florin Sari afirmă că primarul comunei Păuliș a încercat să retragă personalitatea juridică a școlii.

„Primarul comunei Păuliș își aruncă din nou comunitatea în scandal, de această dată chiar înaintea sărbătorilor de iarnă. Ioan Turcin nu poate trece peste problemele sale personale și profită de orice prilej să se răfuiască cu adversarii săi, chiar dacă la mijloc sunt copiii din comună, respectiv educația lor. Fără să se consulte cu consilierii locali, fără să dezbată în Consiliul Local această problemă importantă pentru Păuliș, primarul Turcin a hotărât el singur să retragă personalitatea juridică a școlii din Sâmbăteni”, a declarat Florin Sari, consilier local PNL .

„Pentru a salva școala, directorul unității de învățământ a convocat de îndată cadrele didactice și părinții pentru ca prin efortul lor comun școala să rămână totuși cu personalitatea juridică, chiar dacă primarul i-a pus gând rău. În cadrul acestei ședințe publice, cetățenii i-au cerut socoteală lui Turcin pentru intențiile sale, cu toate că primarul încerca să se ascundă după lege pe care o invoca mereu, dar pe care el însuși a încălcat-o în mod flagrant. Cetățenii din Sâmbăteni îi reproșează primarului Turcin că nu s-a preocupat ca școala din Sâmbăteni să rămână cu personalitate juridică pentru că și-a dorit să o elimine de acolo pe directoarea școlii, cu toate că aceasta este foarte implicată în bunul mers al școlii, are o foarte bună comunicare cu părinții și școala din Sâmbăteni arată mai degrabă ca o școală de oraș decât de sat. Primarul s-ar fi răzbunat astfel nu doar pe directoare, ci și pe câteva sute de familii din comună”, a mai precizat Florin Sari, consilier local PNL.

Părinții elevilor susțin că prin pierderea personalității juridice a instituției de învățământ, pe lângă multe alte neajunsuri, vor fi puși în situația de a avea cheltuieli mult mai mari cu deplasarea până la Păuliș după orice acte oficiale, fără să aibă certitudinea că le vor și primi în ziua în care le sunt necesare.

Cetățenii din Sâmbăteni au sperat că intențiile primarului vor fi corectate de consilierii locali, ceea ce s-a și întâmplat. „În ședința de Consiliu Local au fost scene de cascadorii râsului, dar nu pentru prima oară, fiindcă oamenii din comună s-au obișnuit deja cu grotescul unora dintre aceste ședințe. Primarul care în ultimul ceas și-a dat seama de consecințele care le-ar avea asupra lui și asupra întregului partid, a recomandat consilierilor PSD să voteze împotriva propriei sale inițiative, ca urmare a presiunii generate de prezența în ședința de Consiliu a unui mare număr de părinți și cadre didactice. Consilierii PSD au votat împotriva propunerii primarului, chiar au avut intervenții prin care și-au exprimat dezacordul, alături de consilierii PNL și de fostul viceprimar. În final, proiectul primarului a căzut cu unanimitate de voturi, iar școala își păstrează personalitatea juridică. Directorul, cadrele didactice și părinții copiilor au reușit să își salveze școala, indiferent de intențiile primarului! La ședință a fost prezent, în calitate de consilier județean, Ioan Plaveți, care a accentuat hilaritatea situației și i-a asigurat pe părinți de întregul său sprijin”, a concluzionat Florin Sari.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.