Florin Tripa: „Aradul a primit încă un milion de lei de la guvern, pentru asistența socială“

Florin Tripa: „Aradul a primit încă un milion de lei de la guvern, pentru asistența socială“

Deputatul social-democrat arădean, Florin Tripa, anunță faptul că Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, alocarea de noi sume unor unităţi administrativ-teritoriale, printre care și județul Arad, pentru finanţarea cheltuielilor de susţinere a sistemului de protecţie a copilului, precum şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

Suma va fi asigurată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, spune Tripa.

„Aradul a primit aproape un milion de lei de la Guvernul României pentru asistența socială. Mai precis 967 de mii de lei, dintre care 864 de mii de lei pentru susținerea sistemului de protecție a copilului și 97 de mii de lei pentru susținerea centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap. Aceste fonduri sunt necesare întrucât numărul copiilor aflaţi în plasament la asistenţi maternali a crescut, iar standardele minime de cost pentru serviciile sociale şi nivelul venitului lunar pe membru de familie nu au fost majorate în conformitate cu legislaţia în vigoare. Este a doua alocare de fonduri din partea Guvernului României în ultimele zece zile, după ce la sfârșitul lunii octombrie, Aradul a mai primit, tot din fondul de rezervă, 5,5 milioane de lei, dintre care 3,7 milioane de lei pentru susținerea sistemului de protecție a copilului și 1,8 milioane de lei pentru persoanele cu handicap”, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.