Florin Tripa: „CJA a anulat licitația pentru deszăpezire, după ce ilegalitățile au ieșit la iveală“

Florin Tripa: „CJA a anulat licitația pentru deszăpezire, după ce ilegalitățile au ieșit la iveală“

Direcţia Comunicare şi Strategii a Consiliului Judeţean Arad preciza, în urmă cu două zile, printr-un comunicat de presă remis în urma acuzelor deputatului Florin Tripa, că achiziţia pentru serviciile de deszăpezire se realizează cu respectarea strictă a prevederilor legale.

A doua zi, conducerea liberală a CJA a decis că licitația nu mai respectă prevederile legale, cum arăta și deputatul Florin Tripa, care acuza că e o licitație cu dedicație pentru o firmă PNL, iar pe cale de consecință licitația a fost anulată.

„În urmă cu câteva zile, am arătat faptul că la licitația pentru serviciile de deszăpezire, organizată de Consiliul Județean Arad, sunt nereguli grave la caietul de sarcini, în sensul că mai multe criterii au fost introduse cu dedicație pentru o firmă de casă a PNL Arad. Nu mai departe de acum două zile, cei de la CJA, cu o superioritate bine cunoscută, țineau lecții despre corectitudine și legalitate, susținând sus și tare că licitația pentru deszăpezire este organizată ireproșabil. Numai că a doua zi, aceiași domni superiori, în frunte cu cel mai slab președinte din istoria CJA, Marinel Cionca, au decis să anuleze licitația. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat cu milioanele de lei din banii arădenilor, alocate pentru acest serviciu, dacă nu am fi demascat ilegalitățile din caietul de sarcini și câte dintre aceste milioane ar fi intrat în buzunarele PNL Arad și ale șefilor CJA?”, a declarat Florin Tripa.

„Marinel Cionca își dovedește încă o dată incompetența și arată că nu e în stare să organizeze o banală licitație pentru deszăpezire, așa cum și anul trecut a fost incapabil să asigure merele pentru elevii și preșcolarii arădeni, din primele săptămâni de școală, licitația fiind demarată prea târziu. Aceeași incompetență o vedem din partea lui Marinel Cionca și când vine vorba să organizeze licitațiile pentru drumurile județene ce ar trebui reabilitate cu cele 320 de milioane de lei alocate de către Guvernul României, proiecte care sunt la un pas să fie pierdute. Aș vrea să-i felicit pe angajații Consiliului Județean Arad care s-au opus acestei licitații cu dedicație și nu au fost de acord ca banii publici să fie din nou sifonați spre partid sau diverse persoane de la vârful CJA. Cerem public conducerii CJA să demareze de urgență o nouă licitație, care să respecte prevederile legale, iar la începutul iernii Consiliul județean să fie pregătit pentru deszăpezirea drumurilor județene. Sperăm ca cei din conducerea CJA să nu încerce alte manevre, cum ar fi atribuirea direct prin procedura de urgență, pentru a da serviciul respectiv către firma de casă pentru care era pregătită și licitația anulată. E momentul să spunem STOP hoțiilor care se petrec de 13 ani în Consiliul Județean Arad“, da adăugat deputatul PSD Florin Tripa.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.