Florin Tripa: Consiliul Judeţean Arad a alocat fondurile într-un mod POLITICIANIST şi CLIENTELAR

Florin Tripa: Consiliul Judeţean Arad a alocat fondurile într-un mod POLITICIANIST şi CLIENTELAR

După ce mai multe primării din Arad s-au plâns că au fost „arse” la bani de Guvernul Ponta, consilierul județean Florin Tripa (PSD ) susține că atacurile reprezentanţilor PNL la adresa Guvernului sunt nejustificate.

„În realitate, cei de la PNL, în vechiul stil al PDL, acţionează gen hoţii strigă hoţii! Ei sunt deranjaţi că banii care erau până acum dirijaţi de consiliile judeţene după cum doreau baronii locali sunt alocaţi pe criterii obiective. De fapt, Guvernul Ponta doreşte să limiteze alocările discreţionare şi clientelare de fonduri de la nivelul consiliilor judeţene. Cele mai multe primării care se adresează Guvernului pentru a primi fonduri, cu solicitări bine fundamentate, arată că au fost nedreptăţite de consiliile judeţene. Alocarea discreţionară şi adeseori clientelară a fondurilor de la nivelul consiliilor judeţene este o realitate. Un exemplu foarte bun este chiar modul politicianist şi clientelar în care alocă fondurile aflate la dispoziţie Consiliul Judeţean Arad. Noi am arătat cum în anii trecuţi orice localitate cu primar PDL a primit bani mai mulţi decât localităţile care au ales un primar USL”.

Consilierul județean susține că, după ce s-a creat alianța PDL-PNL, localităţile cu primari PNL au început să primească bani de la nivelul CJA. În schimb, cetăţenii care au votat PSD „au fost şi sunt pedepsiţi politic de către cei care conduc Consiliul Judeţean. Nu este normal ca banii publici să fie folosiţi în interes politic”, a mai precizat Tripa.

„Mă miră că reprezentanţii PDL au tupeul de a critica decizia Guvernului, care vine tocmai pentru a limita abuzurile pe care le comite an de an nu împotriva unor primari ai altor partide, ci împotriva unor cetăţeni. La sfârşitul anului trecut de exemplu, Consiliul Judeţean Arad a primit bani de la Guvern pentru investiţii în proiecte locale, iar aceşti bani au fost alocaţi exclusiv pe criterii politice. Decizia guvernului este în interesul unor localităţi care au fost subfinanţate prin decizii iresponsabile ale unor politruci de la diferite partide politice. Guvernul a arătat că nu alocă banii pentru baroni locali, ci pentru cetăţeni, dovadă este chiar modul în care au fost finanţate proiectele locale din judeţul Arad, cu primari de altă culoare politică, în anul 2014”,
a mai precizat consilierul județean Florin Tripa.

 

  1. D-nule Tripa , ocupa-te tu de Ineu si da pe fata smenariile lu Abrudan , ori ti-e frica??????

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.