Florin Tripa despre „Legea Offshore”: „Sigur că sunt modificări radicale, însă absolut toate în favoarea independenţei energetice a României”

Florin Tripa despre „Legea Offshore”: „Sigur că sunt modificări radicale, însă absolut toate în favoarea independenţei energetice a României”

Deputatul social-democrat Florin Tripa consideră că PSD face exact ceea ce a promis în campania electorală.

El spune că guvernează în interesul românilor şi a României şi nu pentru a face jocurile marilor consorţii străine cu interese evidente de câştiguri grase în ţară noastră.

„Cred că o lege, precum «Legea Offshore», era extrem de necesară în condiţiile în care banii obţinuţi de Stat din impozitul pe veniturile suplimentare, plătit de companiile petroliere, şi veniturile încasate din redevenţe vor merge către finanţarea proiectelor mari de infrastructură implementate în sistem parteneriat public-privat. Concret, pentru ca cetăţenii să înţeleagă exact, creditul fiscal este eliminat, este introdus un impozit pe venituri suplimentare, iar Statul ar urma să încaseze peste 20 miliarde de dolari din exploatările offshore. Am decis, de asemenea, prin votul nostru în Camera Deputaţilor, ca limita maximă a deducerilor investițiilor în segmentul upstream să nu poată depăși 30% din totalul veniturilor suplimentare. Suplimentar, conform noii legi, toţi operatorii cu afaceri în ţara noastră şi aş menţinona ExxonMobil, OMV Petrom, Black Sea Oil and Gas, Lukoil şi Romgaz, au obligația  să tranzacţioneze pe bursa din România cel puţin jumătate din gazele extrase din Marea Neagră. Sigur că sunt modificări radicale, însă absolut toate în favoarea independenţei energetice a României”, afirmă Florin Tripa, deputat al PSD Arad.

 

  1. Daca nu se realizeaza investitia, fiindca nu oricine poate sa realizeze aceasta investitie „? CE IMPOZITEZI ?”Am impresia ca subiectul te depaseste total.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.