În aceste momente de criză, contează fiecare informație oficială transmisă prin canalele mass-media către populație, pentru a cunoaște realitatea despre lupta împotriva coronavirusului.
Criza provocată de pandemie a lovit multe domenii economice, sute de mii de oameni au fost disponibilizați într-o formă sau alta. S-a vorbit despre alimentația publică, turism, HORECA, dar aproape deloc despre modul în care a afectat criza firmele din domeniul mass-media. Acestea sunt dependente de banii pe care firmele, instituțiile sau organizațiile le investesc pentru promovare. În condițiile în care practic toată economia este afectată de criză, banii destinați promovării și publicității au fost reduși drastic, afectând grav existența masss-media din România, atrage atenția Florin Tripa, deputat al PSD Arad.
„Am aflat despre problemele grave cu care se confruntă firmele care editează ziare, site-uri de știri și chiar televiziunile mari din România. Până cum, jurnaliștii au încercat să transmită detalii despre situație pe canalele lor, prin asociații sau organizații, fără a scoate la lumină în mod public realitatea gravă cu care se confruntă. Noi, ca și consumatori de știri, nu simțim încă faptul că acestea ne sunt furnizate cu eforturi deosebite, de oameni dedicați meseriei, care sunt și ei în prima linie de luptă cu coronavirusul, de multe ori fără protecție corespunzătoare. Dar în curând vom mai putea citi știri de presă doar din ambiția unor editori de a rămâne pe piață, deși veniturile lor tind spre zero. Este vorba în principal de firme mici, cu câțiva angajați, care colaborează și cu jurnaliști free-lancer sau care activează în sistem PFA. Pentru ei nu există măsuri specifice de protecție economică pentru că la nivel de microintreprinderi cu puțini angajați, măsurile adoptate până acum sunt greu de aplicat”, spune Florin Tripa, deputat social-democrat arădean.
„Este nevoie de un pachet special dedicat presei, sub forma unor ajutoare constând în finanțări nerambursabile egale cu valoarea unui salariu minim brut pe economie pentru fiecare angajat, pe perioadă determinată, pe durata stării de necesitate și 1-3 luni după încetarea acesteia, de scutire tot pe perioadă determinată de plata impozitului pe microintreprindere și de scutirea, nu amânarea plății contribuțiilor sociale tot pe perioada crizei. Efortul bugetar nu ar fi foarte mare deoarece vorbim despre un număr mic de firme, cu puțini angajați. În ceea ce privește impozitul pe microintreprindere, acesta este de 1-3 la sută din cifra de afaceri, în funcție de numărul de angajați iar în condițiile în care cifra de afaceri tinde spre zero, are o valoare simbolică. Voi propune colegilor mei parlamentari discutarea de soluții pentru domeniul presei dar aștept și puncte de vedere de la reprezentați din branșă. Consider că este un demers corect, fără conotație politică, deoarece cu toții avem nevoie de canale de comunicare corecte, solide și eficiente, mai ales în vreme de criză profundă”, a declarat Florin Tripa, deputat al PSD Arad.
BUNA!!!
Aveți nevoie de asistență financiară?
O mulțime de oameni sunt acolo în căutare de ajutor financiar, dar nu știu cum să facă asta.
Știți că puteți solicita un împrumut și puteți obține un împrumut în mai puțin de 24 de ore pentru a vă rezolva situația financiară? o mulțime de oameni consideră că este atât de dificil să obțină un împrumut de la băncile lor locale sau de la alte instituții financiare datorită ratei dobânzii ridicate, garanțiilor insuficiente, raportului datoriei / veniturilor, scorului creditului scăzut sau din alte motive.
Nu mai așteptați în jur! La NoviCap, oferim soluții de finanțare. Oferim tot felul de împrumuturi, oferim opțiuni de împrumut flexibile și multiple, inclusiv împrumuturi garantate și negarantate, împrumuturi pe termen lung și pe termen scurt, adaptate nevoilor dvs. financiare.
Pentru întrebări – Trimiteți un e-mail la (novicapfinancialservices@gmail.com sau WhatsApp prin: +31642117819)