Florin Tripa: „Inconștiența liberalilor poate duce la extinderea pestei porcine în tot județul“

Florin Tripa: „Inconștiența liberalilor poate duce la extinderea pestei porcine în tot județul“

Florin Tripa, deputat social-democrat arădean, susține că în timp ce autoritățile iau măsuri drastice și fac eforturi susținute pentru a împiedica extinderea pestei porcine, cei de la PNL Arad continuă acțiunile electorale, punând în pericol sănătatea publică.

În ciuda faptului că planul de combatere a pestei porcine prevede interzicerea manifestărilor în zonele afectate, cei de la PNL Arad ignoră în continuare prevederile legale și organizează, săptămână de săptămână, tot felul de sărbători câmpenești, spune Tripa.

„Inconștiența liberalilor poate duce la extinderea pestei porcine în tot județul. În goana după voturi, cei de la PNL Arad nu mai țin cont de nimic, nu mai sunt curioși nici de pesta porcină, nici de animalele oamenilor, nici de sănătatea publică, organizând tot felul de serbări câmpenești. Un exemplu de inconștiență este ceea ce se întâmplă la Macea, unde există un complex mare de porci, am înțeles că în jur de 20.000 de capete. În acea zonă, ar trebui luate măsuri speciale pentru combaterea pestei, dar autoritățile locale au ales să ignore pericolul extinderii bolii și organizează tot felul de manifestări, cu mâncare, cu sute de oameni, care pun în pericol sănătatea publică. Duminică au fost Zilele Sânmartinului, iar pentru data de 7 septembrie au mai programat un festival la Macea. Este vorba de inconștiență sau poate de rea credință. Poate cei de la PNL au interesul ca pesta să se extindă, ca mai apoi să dea vina pe autorități, pe guvern, pe parlamentarii PSD, deși liberalii sunt cei care efectiv refuză să ia măsuri pentru combaterea acestui virus la nivel de județ. În comparație cu liberalii, primarii PSD au ales să respecte legea și să anuleze orice eveniment, dând dovadă de responsabilitate, așa cum s-a întâmplat la Felnac și, mai nou, la Șimand“, declară Florin Tripa, deputat al PSD Arad.

  1. TRIPA pesta porcina se eradicheaza cu respectarea intomai a legii sanitar veterinare, iar pentru tine „AMNEZICULE” ,pesta a fost depistata acum vreo 5 ani.ATI luat la inventariat fondurile de vanatoare a baronilor PSD si sa eliminatii mistretii care-s purtatori de pesta?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.