Florin Tripa: „Legea prevenţiei, una dintre cele mai necesare şi aşteptate legi de către de mediul de afaceri”

Florin Tripa: „Legea prevenţiei, una dintre cele mai necesare şi aşteptate legi de către de mediul de afaceri”

Deputatul social-democrat Florin Tripa consideră că este vital ca Legea prevenţiei în mediul de afaceri să intre în vigoare cât mai curand posibil, de preferinţă în primul trimestru al acestui an. Acest act normativ presupune ca, înainte de a se lua o masură punitivă împotriva unei firme, va trebui aplicată o măsură de prevenţie.

„După cum remarca şi Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Florin Jianu, componenta de prevenţie trebuie să prevaleze în ceea ce înseamnă mediul de afaceri şi atunci se impune introducerea unei măsuri de prevenţie înainte de a adopta o măsură punitiva. Adică, să îi dai un timp la dispozitie întreprinzătorului din mediul privat să se conformeze şi nu să acţionezi mai întâi pe linie coercitivă. Este exact ceea ce nu a înţeles guvernul tehnocrat, care în ciuda culorii declarat de dreapta a impus constant măsuri defavorabile mediului de afaceri. Din păcate, în prezent şi în ceea ce priveşte vizibilitatea publică, mai puţin de jumătate din întreprinderile mici şi mijlocii din România (42%) au o pagină de internet”, a declarat deputatul arădean.

„Programul de Guvernare al PSD pune mare accent pe protejarea capitalului autohton iar în acest sens este extrem de important ca IMM-urile româneşti să beneficieze de o finanţare adecvată, eliminându-se astfel dezechilibrul care există la ora actuală între finanţarea companiilor mari şi IMM-uri. Pe de altă parte, un ajutor de stat orientat focusat va conduce la creșterea numărului locurilor de muncă nou create, a încasărilor la bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale, precum și la majorarea volumului de investiții străine în România și a celui de investiții în cadrul regiunilor defavorizate”, a mai declarat deputatul Florin Tripa.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.