Florin Tripa: PNL Arad privează copiii din judeţ de programul naţional „Cornul şi laptele”

Florin Tripa: PNL Arad privează copiii din judeţ de programul naţional „Cornul şi laptele”

Consilierul județean Florin Tripa critică atitudinea conducerii Consiliului Județean Arad de a priva mii de copii din județul Arad de programul „Cornul și Laptele”. Acesta spune că președintele CJA Iustin Cionca face, în ultima vreme, mai multă politică decât administrație.

„În loc să organizeze licitații specifice conform reglementărilor legale, Iustin Cionca preferă să se plimbe cu suita prin județ ca agent electoral al PNL, făcând jocuri de imagine, în timp ce preșcolarii și elevii sunt văduviți, la peste o lună de la începerea şcolii, de ceea ce li se cuvine printr-un program național care le este dedicat. Între timp schema de personal a Consiliului Județean crește exponențial, se instituie depatamente fantomă ce înghit zeci și zeci de politruci, unicul scop fiind cultivarea imaginii partidului în prag de alegeri. Și asta în vreme ce problemele cetăţenilor sunt cu totul şi cu totul altele”, acuză Florin Tripa.

Prin această atitudine de sfidare, afișată de la începutul anului școlar, conducerea liberală a CJA a produs un blocaj ce a atras în mod îndreptăţit mânia părinților.

„Este un fapt fără precedent, mai ales că aici este vorba despre copiii noștri și nu despre drumuri județene lăsate de izbeliște sau clientela politică parazită a PDL-PNL. Pentru unii dintre aceşti copii, aflaţi la limita sărăciei, cornul zilnic şi laptele constituie poate singura masă zilnică regulată. Acestei realităţi tragice i se suprapune zâmbetul sarcastic al lui Iustin Cionca, întregul nivel de demagogie şi incompetenţa sa şi a întregii echipe liberale care îl secondează”, mai spune consilierul județean Florin Tripa.

Deși școlile și-au deschis porțile în urmă cu o lună, în județul Arad 42.936 de copii din 143 de unități de învățământ nu beneficiază nici până la această dată de programul „Cornul și laptele”.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.