Florin Tripa: „PNL plimbă spitalul judeţean virtual prin tot judeţul!”

Florin Tripa: „PNL plimbă spitalul judeţean virtual prin tot judeţul!”

PNL-PDL conduce judeţul Arad de peste 11 ani, timp în care a lansat o mulţime de proiecte nefinalizate. Pentru multe dintre aceste proiecte, s-au cheltuit bani publici, prin studii de fezabilitate şi strategii.

„Impresia generală este că multe studii realizate sunt de fapt un prilej pentru a cheltui bani publici şi un prilej pentru a face afaceri imobiliare de tot felul. Un exemplu este modul în care a fost plimbat prin judeţ un virtual spital judeţean, care ar urma să fie construit în viitor. Vreau să precizez de la început că noi, cei din PSD, considerăm că este nevoie de un spital modern, aşa cum avem nevoie şi de o strategie pentru sănătatea arădenilor. Totuşi, aceste obiective nu trebuie folosite pentru tot felul de afaceri, inclusiv pentru afaceri imobiliare şi creşterea artificială a preţurilor unor terenuri. În anul 2007, reprezentanţii PNL anunţau construcţia unui viitor spital la Zădăreni. Tot în 2007, Consiliul Local Municipal Arad a votat hotărârea prin care se aproba un Plan Urbanistic de detaliu cu privire la «extinderea zonei de locuinţe – Calea Zădăreni, spital clinic şi campus şcolar»”, a precizat Florin Tripa.

„De altfel, în 2009, primarul Aradului, Gheorghe Falcă anunţa inclusiv că are un constructor pentru noul spital! În anul 2011, se renunţă la variantele Arad şi Zădăreni, fără prea multe explicaţii, şi se prezintă un studiu de prefezabilitate pentru construcţia unui nou spital judeţean la Şagu. În ciuda votului împotrivă dat de către opoziţia de atunci, administraţia PDL, astăzi PNL, a mers înainte cu proiectul Şagu. Zilele acestea, citim cu stupoare declaraţia preşedintelui interimar al CJA care ne spune, oarecum vag, că noul spital ar trebui construit undeva aproape de autostradă. Ce să înţelegem de aici? Că s-a schimbat din nou schimbarea şi că spitalul virtual va fi plimbat din nou? Credem că este suficient faptul că reprezentanţii PNL au privit până acum problemele Spitalului Judeţean prin prisma traficului de influenţă şi ca pe o sursă de şpăgi, conform probelor administrate de DNA. Credem că este nevoie de responsabilitate, de evaluarea nevoilor arădenilor şi cumpănirea modului în care sunt cheltuiţi banii publici”, a spus consilierul judeţean Florin Tripa, secretarul executiv al PSD Arad.

  1. Tripa, iar mananci rahat Turcesc ? ai inceput campania? Ai vazut ce diferenta este la Sp. Judetean in vremurile PSD iste si azi? daca n-ai vazut, fa o vizita, nu mai trompeta din birou 😉

    Raspunde
  2. PNL-PDL zici mai Tripa?? atucni suntem la fel de indreptatiti sa spunem PCR-PSD nu?

    Raspunde
  3. Tripa nu-i supara pe fosti PDL(PNL) ca daca ajung la guvernare iar taie tot!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.