Florin Tripa: Primăriile din județul Arad primesc fonduri mai mari pentru cadastrarea gratuită

Florin Tripa: Primăriile din județul Arad primesc fonduri mai mari pentru cadastrarea gratuită

Florin Tripa, deputat al PSD Arad, atrage atenţia primarilor din judeţul Arad asupra faptului că începând din luna aprilie, edilii pot cere, din nou, fonduri pentru cadastrarea gratuită a terenurilor.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a pregătit 280 de milioane de lei pentru înregistrarea imobilelor din extravilan. ANCPI, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administratiei Publice, finanţează, şi în 2019, din veniturile proprii, lucrări de cadastru general în toate localităţile eligibile în cadrul Programului naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023 (PNCCF), anunță Tripa.

„Îmi place să cred că am în permanenţă o relaţie activă, vie, cu toţi primarii din judeţul Arad şi în limitele mandatului de deputat le stau oricând la dispoziţie cu orice tip de clarificări sau nuanţe legislative care i-ar putea ajuta în activitatea curentă. Tocmai din acest motiv îi şi îndemn să se grăbească în a solicita cei 35.000 de Euro pentru cadastrare, în paralel cu activitatea de informare a cetăţenilor asupra acestei măsuri guvernamentale. Sumele pe care primăriile le vor primi în acest an sunt mai mari, astfel încât autoritățile locale să aibă bugetele suplimentare pentru lucrările necesare înregistrării terenurilor și altor proprietăți, inclusiv pentru întocmirea și eliberarea cărților funciare. Potrivit legii, au prioritate sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes naţional și terenuri agricole subvenționate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Cred că în această fază este important să organizăm campanii de informare, pentru a explica oamenilor, de câte ori va fi necesar, de ce trebuie să facem cadastru și care sunt avantajele evidente ale acestui demers”, spune Florin Tripa, deputat social-democrat arădean.

 

Loading...
  1. TRIPANE ,sper ca ai scris tu articolul sau . . . ./

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.