Florin Tripa: PSD Arad și-a propus SĂ READUCĂ LA VIAȚĂ sectorul balnear de la Moneasa. Care sunt PROPUNERILE CONCRETE!

Florin Tripa: PSD Arad și-a propus SĂ READUCĂ LA VIAȚĂ sectorul balnear de la Moneasa. Care sunt PROPUNERILE CONCRETE!

Consilierul judeţean PSD Florin Tripa este de părere că în ultima perioadă s-au deschis public mai multe discuţii, cu privire la strategia de dezvoltare a staţiunii Moneasa, fără însă a se atinge obiective concrete sau identifica surse de finanţare. Astfel că PSD a elaborat un studiu complex ce vizează revitalizarea sectorului balnear din stațiunea Moneasa.

„Discuţiile la care fac referire au avut doar rolul de a potenţa imaginea publică a unor domni din dreapta spectrului politic, abordarea fiind generală, superficială şi lipsită de substanţă. O analiză mai profundă, însă, relevă necesitatea unei abordări integrate şi presupune utilizarea complexă a mai multor surse de finanţare în cadrul fiecarui proiect dedicat. Vorbim aici despre infrastructură, resurse umane, echipament. PSD Arad a eleborat un studiu complex ce vizează revitalizarea sectorului balnear de la Moneasa, aspect care va genera evident o creştere a fluxului de turişti.

Social-democrații consideră că există trei mari priorităţi şi coordonate investiţionale. În primul rând, valorificarea patrimoniului natural, urmată de dezvoltarea capacităţii de cazare şi îmbunătătirea serviciilor şi înfiinţarea unui centru Wellness – SPA în staţiunea Moneasa.

Florin Tripa

„Este de aşteptat ca implementarea unor astfel de măsuri, prin îmbunătăţirea infrastructurii zonelor turistice şi a serviciilor conexe, să determine creșterea numărului mediu de salariați, dar și creşterea calitativă, la standarde europene, a ansamblului condiţiilor de practicare a turismului. Trebuie avut în vedere că pentru perioada 2014- 2020, industria turistică în ansamblu, în general şi turismul balnear în particular, vor beneficia de diverse resurse financiare. Printre cele mai importante sunt Fondurile Structurale şi de Investiţii europene puse la dispoziţia României prin Programele Operaţionale Naţionale, alternativă care nu numai că nu trebuie neglijată, dar trebuie privită prioritar ca sursă de finanţare. Trebuie înţeles faptul că deşi primarul comunei Moneasa, Ioan Herbei, are o serie de realizări notabile în plan administrativ, primăria nu poate susţine financiar în regim de cofinanţare proiecte precum construcţia unui Aquapark sau a unui centru integrat Wellness – SPA. Consiliul Judeţean poate şi trebuie să fie partenerul edilului în proiecte de asemenea anvergură. Este în schimb necesar ca discuţiile legate de dezvoltarea staţiunii Moneasa să se înscrie într-o etapă nouă, una a seriozităţii şi responsabilităţii investiţionale”, afirmă consilierul judeţean Florin Tripa.

  1. Iara s3 baga asta in seama?Dupa ce a auzit si el ca CJA prin vocea presedijtelui Cionca di a candidstei PNL la primaria Moneasa ca vor ca Moneasa sa refevina ceea ce a fost odata acu se baga si adta in seama.De ce de 4 ani de cand au primsr PSD la Moneasa n-au accesat fonduri si nu su depus proiecte ptbmodernizarea statiunii.De ce?Pt ca su fost prea ocupati vu taierea padurilor.Halal primar,halal consilier CJA

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.