FOCAR de INFECȚIE: Mormane de GUNOAIE, chiar lângă un liceu din Arad (GALERIE FOTO/VIDEO)

FOCAR de INFECȚIE: Mormane de GUNOAIE, chiar lângă un liceu din Arad (GALERIE FOTO/VIDEO)

Mormane de gunoaie zac aruncate în apropierea unui liceu arădean.

Situația ne-a fost prezentată de un cititor care ne-a trimis și câteva fotografii în care sunt surprinse imagini din lateralul Colegiului Național „Vasile Goldiș” Arad, unde s-ar fi format o adevărată groapă de gunoi.

Am decis să mergem la fața locului, iar imaginile surprinse de echipa Newsar.ro vorbesc de la sine.

Saci întregi de deșeuri sunt depozitați în mod ilegal în perimetrul de lângă liceu, sticle de alcool, pachete de țigări și ambalaje de tot felul fiind aruncate de-a lungul micii alei. Ținând cont de temperaturile de afară, este doar o chestuine de timp ca locul să devină un adevărat focar de infecție. Situația este cu atât mai gravă cu cât mormanele de gunoi se află în imediata vecinătate a unei instituții de învățământ.

Situația nu este de ieri de azi, ci mult mai veche. Am luat legătura cu directorul colegiului, Diana Duca, care ne-a mărturisit că, deși acea porțiune nu este în perimetrul unității de învățământ, a demarat activități de curățare cu elevii cercetași ai școlii. „Am fost de câteva ori cu cercetașii, în primăvară, dar se reface imediat mizeria, nu știm ce să mai facem”, a precizat Diana Duca.

Echipa Newsar.ro a stat de vorbă și cu reprezentanții Primăriei Arad în legătură cu această situație „Se va interveni la ecologizarea zonei, zilele următoare. Facem apel la cetățeni de a nu mai depozita deșeuri decât în zonele special amenajate de pe raza municipiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad. Reprezentanții primăriei au mai precizat că doar o parte a locului respectiv este al municipalității, pentru cealaltă parte existând un proces la finalul căruia se va stabili proprietarul.

Până la urmă, atâta timp cât municipalitatea își asumă responsabilitatea igienizării zonei, pentru cei afectați de această situație nu are vreo relevanță pe al cui spațiu se află mormanele de gunoaie, ci curățarea cât mai grabnică a spațiului respectiv și identificarea celor care aruncă gunoaiele acolo.

  1. […] post FOCAR de INFECȚIE: Mormane de GUNOAIE, chiar lângă un liceu din Arad (GALERIE FOTO/VIDEO) appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.