FOCARE de CORONAVIRUS în școli! Veste TERIBILĂ pentru părinți și copii în perspectiva deschiderii noului an școlar

FOCARE de CORONAVIRUS în școli! Veste TERIBILĂ pentru părinți și copii în perspectiva deschiderii noului an școlar

Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), a declarat că vor exista focare de coronavirus în școli, aceste situații neputând fi evitate.

„Vor exista, punctual și închideri de câte o clasă, cum e și la gripă. Vor fi punctuale, vor fi de scurtă durată, acestea sunt de neevitat. Dacă suntem într-un scenariu foarte rău, atunci toată lumea ar trebui să meargă la online. Cred că trebuie făcute raționamente dependente de numărul de copii și de situația epidemiologică locală”, a spus Adriana Pistol la TV.

„Cred că ar trebui să avem sub 1000 de cazuri ca să meargă copiii la școală toți și permanent. Cred că, cu două săptămâni înainte, am putea avea o prognoză despre ceea ce se va întâmpla la acel moment. Cu două săptămâni înainte poți să îți dai seama care este tendința, care sunt județele cele mai afectate, localitățile cele mai afectate și Ministerul Educației, cu inspectoratele școlare, vor putea să planifice: aici se deschide (n.r. – școala) în felul ăsta, aici, în felul ăsta…”, a precizat directorul CNSCBT.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.