Fondul destinat întreținerii drumurilor județene, suplimentat cu peste 4 milioane de lei

Fondul destinat întreținerii drumurilor județene, suplimentat cu peste 4 milioane de lei

Consilierii județeni au decis, în ședința de marți, suplimentarea sumelor necesare pentru întreținerea drumurilor județene și comunale.

Inițial, fondul destinat întreținerii drumurilor aprobat a fost de 16.943.000 lei, suplimentarea este de 4.236.000 lei, iar suma totală a ajuns la 21.179.000 lei.

Banii provin din sumele defalcate din TVA destinate finanţării cheltuielilor privind drumurile judeţene cuprinse în bugetul propriu al C.J. Arad.

„Consiliul Județean se află într-un complex și permanent proces de modernizare și reabilitare a drumurilor județene. Au fost, sunt în curs sau la faza de documentație peste 700 de kilometri de drumuri modernizate sau reabilitate, din totalul de aproximativ 1200 de kilometri. Dar, noi trebuie să avem în vedere și celelalte porțiuni de drum ca nu sunt cuprinse în modernizare sau reabilitare, să le întreținem și să le aducem la un nivel optim de siguranță și confort rutier. Suplimentarea fondurilor pentru întreținerea drumurilor județene este necesară pentru a asigura acest confort și, mai ales, această siguranță, pe fondul creșterii costurilor de întreținere și a degradării accentuate aduse de intensificarea traficului rutier”, a precizat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ (Drum Buteni – Pâncota)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.