Fonduri relocate pentru trei comune arădene

Fonduri relocate pentru trei comune arădene

La cererea a trei comune arădene, Mișca, Șilindia și Șepreuș. Consiliul Județean Arad a aprobat, în ședința de astăzi, repartizarea unor fonduri spre altă destinație decât cea inițială.

Sumele au fost alocate de Consiliul Județean la începutul acestui an, pentru echilibrarea bugetelor locale, din impozitul pe venit pe anul 2018.

Astfel, Comuna Mișca a dorit realocarea a 220.000 de lei de la proiectul de amenajare sală evenimente la „Reabilitare, modernizare, dotări clădiri din domeniul public”. Șilindia a repartizat 300.000 de lei pentru drumul comunal ce face legătura între Satu Mic și Ineu, inițial fondurile fiind alocate pentru reabilitare şi extindere cămin cultural Şilindia (200.000 de lei) și, respectiv, amenajare trotuare (100.000 de lei), iar comuna Șepreuș a redistribuit cei 250.000 de lei destinați unei capele mortuare spre mai multe obiective, după cum urmează: Amenajare parcare la Şcoala Gimnazială – 50.000 lei, maşina pompieri pentru serviciul de urgenţă – 115.000 lei, documentație amenajare parc din faţa Primăriei – 50.000 lei și documentație amenajare trotuare – 35.000 lei.

„Am făcut aceste repartizări la cererea administrațiilor locale din aceste comune. Chiar dacă inițial destinația sumelor a fost alta, în cele din urmă cei care știu cel mai bine cum să folosească banii sunt cetățenii din comunele respective. Consiliul Județean sprijină proiectele comunităților locale în măsura bugetului pe care îl are”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.