Forţa economică a femeilor din Arad: 5000 de antreprenoare creează peste 15 000 de locuri de muncă

Forţa economică a femeilor din Arad: 5000 de antreprenoare creează peste 15 000 de locuri de muncă

Iniţiativa privată feminină în România se dovedeşte a fi o forţă economică veritabilă pe care nimeni nu o mai poate neglija. O treime din antreprenoriatul românesc este de gen feminin. Mărturie stau şi cele peste 50 de experienţe antreprenoriale de succes, adunate şi istorisite autentic, în volumul „Forţa economică a femeilor”, coordonat de Andreea Paul, lect.univ.dr. şi deputat PNL, recent publicat la Editura Polirom. Munca şi visul s-au dovedit motoarele cele mai puternice care au alimentat curajul femeilor de a intra în lumea afacerilor.

Structurată în trei părţi, cartea dezvăluie istoricul business-ului feminin românesc, realităţile şi provocările economice ale femeilor în România actuală, comparativ cu celelalte state din Uniunea Europeană, instrumentele de sprijinire şi politicile publice de interes pentru antreprenoriatul feminin. Recomandările sunt deosebit de utile pentru femeile care doresc să pornească o afacere.

Totodată, în acest volum se află şi răspunsul la întrebarea: câte femei au reuşit în competiţia feroce a mediului de afaceri arădean? 35% din antreprenoriatul arădean este de gen feminin. Mai concret:

  • 5.052 firme cu asociaţi sau acţionari majoritari femei au depus bilanţul, din care 3.353 sunt SRL cu asociat unic femeie. Aceste doamne au creat 15.881 de locuri de muncă şi au generat o cifră anuală de afaceri de 2,6 miliarde de lei, conform ultimelor date oficiale disponibile.
  • La acestea se adaugă alte 4.740 de femei – persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale active,care au ales să lucreze pe cont propriu.
  • Judeţul Arad se află pe locul 18 în ţară din perspectiva numărului de locuri de muncă create de către doamnele antreprenoare.

Acest volum va fi lansat în data de 29 martie 2016, la Camera de Comerţ şi Industrie a României din Bucureşti.

  1. Cind unești credința cu fapta, dai dovada de cunoștința .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.