Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze prezintă membrele Con Brio Ana-Maria Dragoş şi Liliana Bran

Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze prezintă membrele Con Brio Ana-Maria Dragoş şi Liliana Bran

O nouă conferință de presă a avut loc la Casa Româno-Chineză, însă a fost una puțin diferită.

Luni s-a dat startul la o serie de prezentări a membrelor asociației Con Brio, primele două prezentate fiind Ana-Maria Dragoş şi Liliana Bran.

Pe de altă parte, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ aduce două vești bune arădenilor pasionați de cultura chineză și anume lansarea unei noi cărți despre Cultura și Civilizația Chineză precum și faptul că spre finele anului acestuia se va ține tradiționalul Simpozion.

”Avem o colaborare foarte bună cu Consiliul Judeţean Arad şi domnul Iustin Cionca, CJA urmând să finanţeze cel de al IV-lea volum al lucrării «Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze», care aşteaptă să vadă lumina tiparului. Avem o relaţie civilizată, corectă cu Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal Cultural aprobând proiectul nostru. Cea de a VII-a ediţie a Simpozionului «Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze» se va desfăşura în noiembrie, la Pecica. Ţin să menţionez încă o dată că îl apreciez foarte mult pe domnul primar Petru Antal, care va organiza un program consistent”, a spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze.

Ana-Maria DragoşPreşedintele Asociaţiei Con Brio, Ana-Maria Dragoş, povesteşte că a început şcoala de muzică de la şase ani, a absolvit Liceu Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad, Facultatea de Teatru şi Televiziune, Secția Actorie din cadrul Universităţii Babeș Bolyai – Cluj şi Facultatea de Științe Juridice din cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiș Arad, având de asemenea un masterat în Managementul Afacerilor, Comerț şi Turism la Universitatea Aurel Vlaicu Arad. A lucrat câte nouă ani la Teatrul Clasic Ioan Slavici şi Centru Cultural Județean Arad pe care l-a condus din postura de manager, dar în acelaşi timp a deţinut şi deţine firme proprii în domeniul comerțului cu piese auto, selectare şi plasare forță de muncă în străinătate, administrare societăți și consultanță, cursuri noțiuni fundamentale de igienă, construcții, prima societate înființând-o la 26 de ani. Astfel, Ana-Maria Dragoş a ţinut să menţioneze că de 20 de ani are o activitate neîntreruptă în domeniul privat.

Am ales să fac parte din Asociaţia Con Brio pentru că fiecare membră a asociației are o specializare diferită și responsabilitatea de a reprezenta o profesie, iar opțiunea pentru Forumul Colaborării şi Prieteniei Româno Chineze a venit ca urmare a fascinației pentru cultura chineze, hărnicia, loialitatea, conștiința muncii și conștientizarea aportului fiecărui cetățean chinez la dezvoltarea țării.În prezent ofer consultanță, gestionez și implementez proiecte pentru firme de succes, dar satisfacția cea mai mare mi-o oferă fiul meu, Vlad, pentru care ne-am propus, eu și soțul meu, să devină un model.În viitor mă văd crescând în demersul meu managerial, dar și cultural și social. Mai mult decât atât, îmi propun să materializez experiența mea într-o carte, care să reunească experiența de la Centru Cultural Județean Arad cu activitatea desfășurată în Con Brio. Este o provocare sui generis la care mă gândesc la modul profund”.

Liliana Bran

Liliana Bran susţine că este o absolventă a Şcolii Generale nr. 4, unde a avut loc „întalnirea mea frumoasă cu învățătura timp de opt ani”.A urmat apoi cursurile liceale la Colegiul „Elena Ghiba Birta”, iar în 1990 a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Timișoara .

Îmi amintesc cu satisfacție și bucurie de scurtul și intensul stagiu de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Vocația pentru învățământ am resimțit-o din totdeauna, astfel din anul 1992 am optat pentru a lucra la Școala Postliceală Sanitara Arad, unde sunt medic profesor, iar din anul 2002 sunt și directorul instituției. Menționez cu bucurie că școala s-a dezvoltat de la an la an, iar în prezent are peste 700 de viitori asistenți medicali. Din anul 2003 am început și cariera universitară la Universiatea «Aurel Vlaicu» din Arad, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială”, susţine dr. Liliana Bran.

Aceasta mai spune

că a ales să facă parte din Asociaţia Con Brio pentru că am considerat că este o provocare frumoasă prin deschiderea ei spre cultură, educație și sănătate.

„Mă bucură și mă onorează prezența mea alături de prestigioasele membrele ale Asociației Con Brio! De ce Forumul prieteniei româno chineze? În urma unei vizite din anul 2013 în China, am fost impresionată în mod deosebit, şi nici nu se putea altfel, de istoria, cultura și civilizația Chinei, care au o vechime, incredibilă, de 6.000 de ani! Activitățile culturale și știițifice precum simpozioane, expozițiile de fotografie, și toate celelalte sunt inedite și bine venite. Contextul pandemiei a fost o provocare uriașă pentru noi, cadrele didactice, și pentru studenții și elevii noștri. De aceea, azi mai mult ca în trecut, am fost provocați să găsim un echilibru benefic între creativitate și tradiți
e”.

 1. […] post Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze prezintă membrele Con Brio Ana-Maria Dragoş ş… appeared first on […]

  Raspunde
 2. Fetelor, noi vă iubim! Nu vă lăsați manipulate de relicve cu nostalgii comuniste.
  Sper să nu vă angrenați în sărbătorirea a 100 (o sută) de ani de la crearea Partidului Comunist Chinez.
  Grije ! Vă compromiteți! Aici nu merge „con brio” – lăsați-o mai lent.

  Raspunde
 3. Declar că cunosc activitatea „Forumului” Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze. Numai că denumirea de „FORUM” mi se pare inadecvată acțiunilor și obiectului de activitate. Forumul presupune o adunare, întrunire de mare amploare și importanță, cu participarea elitelor reprezentative dintr-un anumit domeniu. Or, îmi cer scuze, dar până azi, este cert, la acest „forum” nu au participat elitele naționale, sau chiar internaționale, pe domenii și nici temele propuse, nu au un nivel înalt. (Vz. Forumul Economic Mondial de la Davos 2021)
  Ex. Un „Forum” la Pecica cu „Delicatese chinezești – câteva rețete și mod de preparare” sau „Fluturele de mătase – între legendă și istorie” – prezentate de elevi de liceu, descalifică denumirea organizatorului.
  Tematica „vastă” și „multiculturalistă” nu mi se pare că este abordată de un Forum, ci mai de grabă, de o adunare de amatori dornici de PR.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.