A fost prins de jandarmi cu 80 de pachete de țigări netimbrate, ascunse sub haine

A fost prins de jandarmi cu 80 de pachete de țigări netimbrate, ascunse sub haine

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a depistat, în cursul dimineții zilei de astăzi, pe o stradă în apropierea Pieței „Mihai Viteazul” din municipiul Arad, o persoană care a schimbat brusc direcția de mers când i-a observat.

„Persoana a încercat să se îndepărteze, alergând, însă a fost oprită de jandarmi. Aceștia au procedat la stabilirea identității persoanei și efectuarea percheziției corporale. Pe timpul acțiunii, persoana a fost identificată, ca fiind un bărbat în vârstă de 37 de ani, cu domiciliul în municipiul Arad. Asupra acestuia, sub îmbrăcăminte, au fost găsite 80 pachete, în cartușe, de țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător, de diferite mărci”, se arată într-un comunicat de presă al IJJ Arad.

Jandarmii au luat măsura ridicării în vederea confiscării pachetelor cu țigări și au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că „sunt asimilate infracțiunii de contrabandă colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, conform prevederilor Codului Vamal al României.”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.