A fost semnat primul contract de salubrizare pentru proiectul de gestionare a deşeurilor

A fost semnat primul contract de salubrizare pentru proiectul de gestionare a deşeurilor

Proiectul de gestionare a deşeurilor a intrat în linie dreaptă. Astăzi, la sediul Consiliului Judeţean Arad, a fost semnat contractul de concesionare a serviciului de salubrizare (colectare şi transport) pentru zona I a judeţului Arad.

Câştigătoarea licitaţiei este societatea RETIM Timişoara, care va colecta deşeurile din zona I a judeţului Arad, care cuprinde municipiul şi alte 24 de Unităţi Administrativ-Teritoriale, inclusiv oraşele Nădlac, Pecica şi Curtici.

Contractul a fost semnat în prezenţa preşedintelui Iustin Cionca, a vicepreşedintelui Sergiu Bîlcea, a reprezentantului societăţii RETIM, a directorului Adrian Ţolea (ADI-SIGD), cât şi a primarilor din zonă. Sistemul de colectare va funcţiona la capacitate maximă în cel mult şase luni de la semnarea contractului.

„Județul Arad este printre primele în România unde vom pune accentul pe colectarea selectivă a deșeurilor! De la media națională de sub 5% ne-am propus să ajungem, într-un an de zile, la aprox. 30%. La Consiliul Județean am semnat astăzi contractul cu reprezentanții Retim Timișoara, care vor colecta deșeurile, și cu 24 de primării, printre care Nădlac, Pecica și Curtici. Proiectul este în valoare de 30 de milioane de euro și cuprinde și municipiul Arad! Muncim pentru arădeni, muncim pentru Arad”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Președintele susține că proiectul presupune și o informare a cetățenilor, ca aceștia să înțeleagă exact ce înseamnă colectarea selectivă, care sunt beneficiile ei și ce efort presupune.

În acest moment, dintre cele 34 de județe care au aplicat pentru proiectul european de management al deșeurilor, 12 au finalizat în termen documentația, iar în județele Arad, Timiș, Neamț, Sibiu și Covasna proiectul a început să funcționeze.

Sergiu Bîlcea a subliniat importanţa finalizării acestui proiect. „Prin acest proiect am închis gropile de gunoi neconforme, vom ajunge la o colectare selectivă de minim 30% în tot judeţul, obiective care odată îndeplinite ne vor scuti de plata unor amenzi”, a completat Sergiu Bîlcea.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.