A fost supus spre aprobare planul de monitorizare a apei potabile pentru anul 2017

A fost supus spre aprobare planul de monitorizare a apei potabile pentru anul 2017

Compania de Apă Arad a propus Direcției de Sănătate Publică Arad spre aprobare „planul de monitorizare de control a apei potabile pentru anul 2017”, informează conducerea CAA.

Conform planului, sunt prelevate săptămânal probe de apă din rețeua de distribuție din 11 puncte, situate în toate cartierele din municipiu. Punctele de prelevare stabilite sunt situate în incinta unităților de învățământ: Școala Gimnazială Aron Cotruș, Școala Gimnazială Aurel Vlaicu, Școala Gimnazială Frații Neuman, Liceul cu Program Sportiv, Campus Universitar Vasile Goldis, Liceul Tehnologic Iuliu Moldovan, Școala Gimnazială Adam Nicolae, Liceul Pedagogic Dimitrie Țichindeal, Liceul Teologic Baptist Alexa Popovici, Grădinița cu Program Prelungit Căsuța Piticilor. De remarcat, că în cursul anului 2016 au fost prelevate 248 de probe din rețeaua de distribiție.

„În Arad, apa distribuită consumatorilor este extrasă din stratul acvifer, respectiv de la o adâncime de 120 m iar probele se recoltează din apa extrasă din subteran la ieșirea din stațiile de pompare și din rețeaua de distribuție. Calitatea si conţinului apei potabile din Arad sunt verificate zilnic în cadrul Laboratorului de Apă Potabilă al Companiei de Apă Arad.   Laboratorul execută zilnic controlul caracteristicilor fizico-chimice, bacteriologice și biologice al forajelor, al apei ce se prelucrează pe tot fluxul tehnologic și a rețelelor de distribuție, în vederea asigurării monitorizării calității apei potabile livrate populației. În cadrul  Laboratorului Apă Potabilă, există un program de supraveghere si control al calității apelor, concretizat prin Planul anual de analize fizico-chimice, biologice și bacteriologice şi care cuprinde: controlul surselor (foraje), controlul stațiilor de tratare, (apa brută – la intrare în stația de tratare, apa înmagazinată – la ieșire din rezervoare, apa tratată – la intrare în rețea) şi controlul rețelelor de distribuție”, se arată într-un comunicat de presă al Companiei de Apă Arad.

De remarcat, că potrivit monitorizării de control la intrare în reţea, apa destinată consumului  în municipiul Arad respectă parametrii legali.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.