Fostul sediu al BNR din Arad a fost dat Universităţii „Aurel Vlaicu”

Fostul sediu al BNR din Arad a fost dat Universităţii „Aurel Vlaicu”

Universitatea „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad a primit în administrare fostul sediu al Băncii Naționale a României, filiala Arad, situat pe Bulevardul Revoluției nr. 72.

Hotărârea de Guvern care confirmă trecerea clădirii din administrarea Băncii Naționale în cea a UAV a fost emisă ieri și, potrivit unui comunicat de presă al universităţii, reprezintă rezultatul eforturilor pe care ministrul Apărării Mihai Fifor şi președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, le-au făcut pentru a veni în sprijinul sistemului universitar de stat arădean.

„Această decizie este o mare bucurie pentru noi și ne-a confirmat încă o dată susținerea de care universitatea noastră se bucură în rândul clasei politice. Aș vrea să mulțumesc îndeosebi domnului Mihai Fifor, ministrul Apărării, precum și deputatului arădean Dorel Căprar care au făcut demersurile necesare pentru ca această decizie să fie luată. Aș vrea sa mulțumesc și reprezentanților celor două ministere, cel al Finanțelor și cel al Educației pentru tot sprijinul care ni l-au oferit. Această Hotărâre de Guvern a fost posibilă pentru că oamenii politici au decis să se implice, pentru ca fiecare a înțeles că mediul academic este un pilon important al dezvoltării locale și naționale”, a punctat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

 

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.