FOTO/ INCREDIBIL! A fost realizat primul TRANSPLANT DE CAP. Cum se simte pacientul…

FOTO/ INCREDIBIL! A fost realizat primul TRANSPLANT DE CAP. Cum se simte pacientul…

Datorită progresului în domeniul medicinei, o echipa de specialiști a reușit ceea ce până nu demult se credea imposibil: un transplant de cap, realizat cu succes.

Echipa de medici condusă de profesorul italian Sergio Canavero a realizat controversata operație în China, pe o maimuță.

Procedura s-a efectuat prin secționarea capului unei maimuțe, care apoi a fost răcit. Pe urmă a fost pregătit corpul donatorului, pentru ca toate arterele să fie conectate în același timp, cu un lipici medicinal special. Capul maimuței a fost atașat de măduva spinării, iar apoi mușchii, traheea și esofagul au fost cusute. La final, un chirurg plastician a cusut pielea gâtului.

monkey-head_3554903b

Canavero a făcut publică imaginea cu maimuța după operație și a declarat că aceasta a supraviețuit procedurii fără să prezinte traume neurologice. Cu toate acestea, animalul a fost ținut în viață doar 22 de ore din motive etice.

Medicii sunt optimiști în ceea ce privește astfel de transplanturi, făcând experiemente și pe cadavre umane.

În 2017 este programat primul transplant de cap uman, la Valery Spriridonov, un tânăr rus care suferă de o boală gravă la mușchi și este paralizat.

Valery_Spiridinov_3340495b

Sursa: Telegraph.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.