FOTO/ Marș istoric la Paris: Un ziar ultra-ortodox A SCOS FEMEILE din poza cu marii lideri ai lumii

FOTO/ Marș istoric la Paris: Un ziar ultra-ortodox A SCOS FEMEILE din poza cu marii lideri ai lumii

O publicație evreiască ultra-ortodoxă a modificat o fotografie în care apăreau cei peste 50 de lideri ai lumii care au participat la marşul istoric de la Paris. Astfel, din fotografia originală, ziarul a șters toate femeile prezente.

The Announcer, o publicaţie evreiască din Israel, le-a scos din poză inclusiv pe Angela Merkel, cancelarul german, Anne Hidalgo, primarul Parisului, dar şi pe Federica Mogherini, înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

Blogul de opinie politică Mediaite, care prezintă poza iniţială şi imaginea trucată apărută în publicaţia israeliană, precizează că este „surprinzător” că în fotografia trucată apare liderul palestinian, Mahmoud Abbas.

Aproximativ 3,7 milioane de oameni au participat, duminică, la un marş al solidarităţii în Franţa. Numai în Paris au ieşit pe străzi 1,5 milioane de oameni, potrivit organizatorilor evenimentului.

Ministrul de Interne a anunţat că evenimentul este unul fără precedent în istoria Franţei, astfel că este imposibil de comunicat o cifră oficială a celor care s-au aflat duminică pe străzi.

Manifestaţia din Paris, organizată în memoria celor 17 victime ale atentatelor teroriste comise săptămâna trecută în Franţa, a adunat aproximativ 50 de lideri străini, printre care şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Au mai fost prezenţi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, cel spaniol, Mariano Rajoy, al Italiei, Matteo Renzi, cel al Turciei, Ahmet Davutoglu, preşedintele ucrainean Petro Porosenko, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cancelarul german, Angela Merkel.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi liderul palestinian Mahmoud Abbas au participat şi ei la mitingul de solidaritate de la Paris.

foto lideri paristrunchiata

Foto: mediaite.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.