FOTO/ ŞOC la teatru: Un actor a apărut COMPLET GOL şi s-a adresat unui ministru

FOTO/ ŞOC la teatru: Un actor a apărut COMPLET GOL şi s-a adresat unui ministru

Un actor francez a stârnit un val de controverse după ce a ieșit pe scenă, complet gol, în cadrul celei mai importante gale de premiere de la Paris.

Sébastien Thiéry, actor de comedie şi dramaturg, a păşit sigur pe scenă, fără ca publicul să fie avertizat. A fost primit cu râsete şi aplauze, inclusiv de ministrul Culturii din Franţa, Fleur Pellerin, aflat în public, care şi-a astupat gura cu palmele, în semn de supriză.

Thiéry

Gestul actorului în vârstă de 45 de ani s-a vrut a fi un protest la adresa Guvernului. Thiéry i s-a adresat direct ministrului, cerând socoteală pentru faptul că dramaturgii nu beneficiază de şomaj.

„De ce această discriminare? Este pentru că sunt fizic urâţi? Doamna ministru, vă dezgust?”, a întrebat el retoric.

Thiéry a atras atenţia că dramaturgii din Franța fără un loc de muncă sunt singurii care nu iau şomaj, afirmând că şi designerii de costume beneficiază de acest drept. „Poţi face teatru fără cineva care să creeze costume, chiar şi fără costum, nu? Însă nu fără un dramaturg. E discriminare”, a mai spus acesta.

Întrebările sale au rămas fără răspuns pentru moment, ministrul nedorind să comenteze.

În cadrul aceluiaşi eveniment, în râsetele celor din public, actorul a luat un ton serios, continuând. „Toată lumea, aici, în Franţa, crede că dramaturgii câştigă o grămadă de bani, şi este adevărat pentru unii dintre noi, în teatrul privat. Însă, până la finele anului, când vei fi plătit şcoala privată şi bona copiilor, o vacanţă în Mauritius şi ai avut grijă de amantă, ba chiar de două, eşti complet ‘gol’, a explicat dramaturgul.

Nu e prima oară când un ministru are de-a face cu un astfel de spectacol. Şi precedentul ministru al Culturii, Aurelie Filippetti, a avut parte de un protest cu actori goi, în iunie, anul trecut.

Televiziunile au transmis evenimentul, însă cu o mică întârziere, ca să-şi ajusteze recomandările în ceea ce priveşte vârsta.

Foto: gala.fr

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.