Front de AER TROPICAL peste România! Vremea se schimbă RADICAL

Front de AER TROPICAL peste România! Vremea se schimbă RADICAL

Mai avem câteva săptămâni până la iarnă, calendaristic vorbind, însă potrivit temperaturilor ce vor crește simțitor în toată România în următoarea perioadă, vremea va aduce mai mult a primăvară.

Meteorologii anunță că va fi tot mai cald, începând de luni, maximele situându-se între 17 grade și până la 26 de grade în Giurgiu. Acest lucru se datorează unui val de aer tropical ce va trece și peste țara noastră.

Va ploua în Banat, Crișana și Maramureș, local în Transilvania și Oltenia și pe arii restrânse în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter de aversă și, în special în zona montană și în nord-vest, se vor cumula cantități de apă de 15…25 l/mp, informează realitatea.net.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, dar local și temporar și în restul zonelor, cu precădere în vest și în sud-est. Dimineața izolat vor fi condiții de ceață.

În vest se vor înregistra 19 grade, iar temperaturile continuă să se mențină ridicate și următoarele zile.

Cei de la Severe Weather Europe informează că în Europa de Est și în zona Balcanilor, temperaturile au ajuns până la 25 de grade într-un interval de numai 3 zile, de sâmbătă, 2 noiembrie, până luni, 4 noiembrie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.