GALERIE FOTO/ Foto Club Pro Arad a expus la Gyula

GALERIE FOTO/ Foto Club Pro Arad a expus la Gyula

Cu ocazia întâlnirii membrilor „Asociației prietenilor orașelor GYULA-ARAD”, prilej de afirmarea prieteniei și colaborării, a fost vernisată o importantă expoziție de fotografii, realizată de membrii Asociației Fotografilor Profesioniști FotoClubPro Arad.

Arădenii și-au expus 37 de fotografii, ca răspuns expoziției organizată la Arad de către clubul similar din Gyula, cu ocazia întâlnirii similare de la Arad a membrilor Asociației. De fapt fiecare întâlnire prilejuiește câte o manifestare culturală, prin reciprocitate, între cele două orașe înfrățite.

La Gyula expoziția a fost organizată într-o sală specială din complexul -KOHAN KEPTAR – situat într-un parc splendid, scăldat în culorile toamnei. Pentru a sublinia importanța expoziției artiștilor fotografi arădeni, vernisajul a fost deschis de corul elevilor Gimnaziului cu predare în limba română. Au fost interpretate bucăți corale în maghiară și română, precum și din repertoriul clasic.

Vernisajul a fost deschis oficial de către Barnabás Bánfi, președintele fotoclubului „Székely Aladár” din Gyula, din partea FotoClubPro Arad a luat cuvântul Octavian Tocaciu.

Un public numeros a admirat fotografiile expuse, tematica fiind pe teme diverse, cu scene reprezentând Aradul și împrejurimile pitorești, precum și instantanee surprinse în drumețiile artiștilor. Fiecare fotografie a demonstrat arta de a surprinde, dintr-un carusel de situații ce se rotesc în jurul artistului, exact ce este mai frumos, interesant, un gând, o închipuire, o situație neobișnuită, arta și frumosul. De fapt arta de a surprinde înseamnă talent, iar arădenii l-au demonstrat din belșug. Președintele Clubului din Gyula, Barnabás Bánfi a observat imediat procedeul prin care arădenii au expus fotografii transpuse pe pânză, procedeu de factură modernă și de efect extraordinar.

Au asistat primarii celor două orașe, musafirul Gheorghe Falcă și cel în rol de gazdă Gorgenyi R. de asemenea cei doi viceprimari, de la Arad, Levente Bognar și de la Gyula L. Konya. Au asistat și s-au delectat într-o atmosferă destinsă cei doi președinți ai Asociației, T. Gligor și Vlaicu H., respectiv G. Szalai.

A impresionat atât de mult asistența , fotografii arădeni cu operele lor, încât multă vreme nu se vor uita. De asemenea Nelu Scripciuc, președintele FotoClubPro Arad, a fost felicitat și a primit mulțumirile Asociației pentru colaborare și prezență cu expoziții la toate evenimentele ce au fost organizate.

Lucrările expuse au tema liberă și sunt semnate de: Ovidiu Grasu, Rareș Buboi Popa, Florin Mîrnea, Teodor Radu Pantea E.FIAP/s M.AAFR Hon.AAFR, Cosmin Micoară, Claudiu Horeanu, Flavian Săvescu Art.AAFR, Ioan Tasi, Dorin Șdira, Octavian Tocaciu, Silviu Cozma, Alina Mladin, Alexandru Frățeanu, Nelu Scripciuc E.AAFR A.FIAP Hon.MPC, Elisabeta Șipos, Laura David, Cătălin Alexandru, Dorin Neamțu și Robert Kadar.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.