Mai multe articole din rubrica "" ↑

GATA cu CÂINII oricând, oriunde şi oricum! AMENZI DE 2000 DE LEI!

GATA cu CÂINII oricând, oriunde şi oricum! AMENZI DE 2000 DE LEI!

Arădenii care deţin câini trebuie să ştie că, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Municipal, pot fi amendaţi cu până la 2000 de lei.

Astfel, Poliția Locală Arad a început o amplă acțiune de informare a cetățenilor municipiului Arad, cu privire la obligațiile pe care trebuie să le respecte deținătorii de animale de companie. „Oamenii vor afla, prin toate mijloacele de comunicare pe care le avem la dispoziție, că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad nr. 208/ 2011 este interzis accesul câinilor în târguri, oboare și pieţe, localuri publice, locuri de joacă pentru copii, cimitire, ştranduri, stadioane sau magazine, precum şi în orice spaţiu unde este figurat un semn care interzice accesul câinilor sau altor animale de companie”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Arad.

Însoţitorii animalelor de companie plimbate în locuri publice vor purta asupra lor o pungă de hârtie pentru a ridica dejecţiile solide ale animalului şi un recipient cu apă curată, pentru a spăla urmele de dejecţii sau de urină lăsate de animal. Nerespectarea obligațiilor prevăzute în HCLM 208/2011 atrage sancțiunea contravențională a amenzii, cuprinse între 500 și 2.000 de lei.

Poliția Locală Arad va face controale privind modul în care sunt respectate aceste prevederi și va aplica sancțiuni contravenționale acolo unde va fi cazul.

„Se înmulțesc pe zi ce trece plângerile cetățenilor cu privire la nerespectarea HCLM 208/ 2011, de către proprietarii de câini de companie, astfel că este nevoie, o dată în plus, pe lângă efortul nostru constant de a constata contravenții și a aplica sancțiuni, să le readucem aminte arădenilor că se expun unor cheltuieli inutile dacă nu vor respecta niște cerințe minime, până la umă, de conviețuire în spațiul public”, a precizat Viorica Graur, director general al Poliției Locale Arad.

Loading...
 1. in sfarsit o veste buna ca peste tot sunt rahati de caine pe strazi

  Raspunde
 2. Asta inseamna ca trebuie sa puna doamna Viorica Graur cosuri pentru kkţel cu saci cu care sa aduni http://www.robidog.ch/de/Home/
  Si dupa cainii maidanezi cine o sa adune? Cred ca cine a apus aceasta lege in vigoare 🙁

  Raspunde
 3. tot botaniada portocalie 24 septembrie, 2015, 8:59 am

  In stil bolsevic portocaliu statul vine si reglementeaza sfera privata cu toate ca nu are ce cauta acolo, autoritatile nefiind abilitate sa administreze decat spatiul public.
  Can HCLM ne spune ca este interzis accesul publicului in ”târguri, oboare și pieţe, localuri publice, locuri de joacă pentru copii, cimitire, ştranduri, stadioane sau magazine, precum şi în orice spaţiu unde este figurat un semn care interzice accesul câinilor sau altor animale de companie” vine si reglementeaza in curtea unor firme private (in majoritatea cazurilor). Daca eu, firma privata stabilesc ca accesul cainilor este permis cine are dreptul sa imi spuna mie, pe banii mei, ca nu este asa?
  Ne regasim in plina furie de reglementare a interdictiilor si de crestere prin instrumente administrative a sarcinilor si obligatiilor.
  Eu ma intreb in ce masura se regaseste PNL in politicile de bagare a pumnului in gura specifice administratiei portocalii? Sau in noul PNL indivizii au fost deja inlocuinti de individul unic, s-a realizat o cedare a atributului gandirii cu propriul cap in numele binelui comun (care o mai fi si ala!?) catre un singur ins. Jenant!

  Raspunde
 4. O prostie inventata de romani! Orice proprietar serios de animal de companie poarta dupa el un asemenea dispozitiv cu saculeti pentru nevoile animalului. Dar sa interzici accesul cainilor de companie in piete, oboare, targuri publice, localuri sau magazine mi se pare o absurditate. Plus ca localulul sau magazinul este spatiu privat si daca proprietarul doreste poate sa te lase sa intri cu orice la el pe spatiu. Dar na, toti needucati dau legi in tara asta. Daca ar fi mai iesit si ei din casa prin alte tari (ca nu sunt departe de Arad) ar fi vazut ca peste tot in Europa (Ungaria, Belgia, Austria, Germania, Cehia, Polonia etc – astea fiind doar tarile despre care pot spune sigur acest lucru din testate) exista inclusiv bilete de tren si de autobuz pentru animalele de companie, la jumatate de pret din biletul pentru un adult si nimeni nu mai este atat de ofensat, cat timp totul se desfăşoara civilizat, cainele este socializat si dresat de mic si stapanul este responsabil. Dar in loc ca autoritătile sa rezolve problema cainilor vagabonzi, sa investigheze luptele de caini si sa dea o lege prin care sa oblige toti proprietari de caini sa le faca un minim dresaj, s-au gandit ca mai simplu interzic accesul tuturor cainilor si au rezolvat problema. Din pacate Romania a rămas tot un stat comunist cu o gandire invechita, care inca alege modelul interzicerii.

  Raspunde
 5. Serioss??? Partea cu recipientul cu apa pentru spalarea urmelor de urina chiar mi se pare absurd si ma intreb oare oamenii care isi fac nevoile la orice colt , gard, tufe au cu ei aceste recipiente . Hai sa fim seriosi!!!

  Raspunde
 6. atunci arizerabil decat catelusii si mai am o intrebare pe caini maidanezi cine le ia la raspundere ca am facut de mai multe ori sesizare ca in parc la icalaca sunt maidanezi si sunt si mai agresiv nu odata au sarit la mine cand veneam de la schimbul doi de ei cine raspunde macar acesti catelusi sunt vaccinati si ingrijiti dar aceia vati pus intrebarea
  trebui si pe oameni amendati ca sunt mai m

  Raspunde
 7. Stapanii de caini sunt si ei platitori de taxe si au si ei drepturi. Daca nu au acces cu cainii in oboare etc, amenajati-le locuri speciale in care sa poata merge cu cainii, au acest drept.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.