Geoană, REPLICĂ DURĂ după ce Ponta a anunţat că el sau Oprescu ar putea fi candidaţii USD la alegerile prezidenţiale

Geoană, REPLICĂ DURĂ după ce Ponta a anunţat că el sau Oprescu ar putea fi candidaţii USD la alegerile prezidenţiale

Desemnarea candidatului USD la alegerile prezidenţiale naşte dispute în interiorul PSD.

Premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, a declarat duminică seara că, în acest moment, din partea USD mai pot candida la alegerile prezidenţiale decât el sau Sorin Oprescu, pentru că Mugur Isărescu vrea un nou mandat la Banca Naţională iar Călin Popescu Tăriceanu poate candida doar individual şi, eventual, să fie susţinut de PSD dacă va intra în turul al doilea. „A rămas Oprescu, dar nu ştiu dacă îşi doreşte să candideze, şi eu. Lista s-a cam redus”, a declarat Victor Ponta la TV.

După decalaraţiile lui Victor Ponta, în aceeaşi seară, la Realitatea TV, Mircea Geoană a declarat: „Haideţi să spunem lucrurilor mai direct pe nume: Sorin Oprescu. Îmi e greu să înţeleg cum e posibil să incluzi pe vreo listă pe cineva care a candidat în 2009 încercând să rupă din voturile noastre, ale mele, ale PSD-ului şi ale ţării, şi care a obţinut 3%, şi să nu incluzi pe orice formă de evaluare pe cineva care a câştigat 51%? E o fractură logică într-o astfel de evaluare. (…) Să fiu şi mai clar: orice candidatură din afara partidului care va trebui validată prin votul membrilor de partid, nu prin Congres, alegeri interne la PSD, se va lovi de candidatura mea la astfel de alegeri interne în PSD. Ca să fim extrem de bine înţeleşi: dacă va exista un candidat din afara partidului care va încerca sa fie impus partidului nostru, oamenii se pot baza pe candidatura mea în interiorul partidului, solicitând un vot membrilor noştri, 500.000 de pesedişti votând candidatul la preşedinţie”.

Referitor la Victor Ponta, Mircea Geoană este de părere că acesta nu ar trebui împins de la spate să candideze dacă nu îşi doreşte: „Adevarata întrebare e dacă Ponta îşi doreşte sa candideze la Preşedinţie sau nu. Pe măsură ce asist la această şaradă – anunţăm candidatul după europarlamentare, acum anunţăm în septembrie… (…) Nu poţi obliga pe cineva să candideze dacă nu-şi doreşte. Dacă Ponta vrea să rămână premier, nu-l mai împingeţi de la spate să candideze dacă nu-şi doreşte cu adevărat, dacă nu are în inimă dorinţa şi ambiţia de a conduce această naţiune ca preşedinte! Este un om tânăr, are calităţi certe pentru politică, are în faţă o carieră lungă”.

Foto: Pro TV

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.