Georgică Cornu: „Numele meu a fost asociat cu Falcă, Ioțcu, Ostaficiuc, Stănişoară (…) cu unii dintre aceștia mă judec pentru recuperarea unor daune”

Georgică Cornu: „Numele meu a fost asociat cu Falcă, Ioțcu, Ostaficiuc, Stănişoară (…) cu unii dintre aceștia mă judec pentru recuperarea unor daune”

Omul de afaceri Georgică Cornu a dat publicităţii un comunicat de presă în care îşi prezintă punctul de vedere în ceea ce priveşte faptul că, în mass-media (n.r. – dar nu numai!), este asociat cu nume grele din lumea politică. Cornu afirmă că a avut doar relaţii de afaceri cu instituţiile conduse „vremelnic de aceştia” (n.r. – respectivii politicieni), făcând o scurtă trecere în revistă a afacerilor sale şi, implicit, a beneficiilor pe care acestea le-au adus statului, prin plata taxelor şi impozitelor aferente. Dar, haideţi să vedem ce spune Georgică Cornu:

„Sunt uimit de faptul că numele Georgică Cornu revine în atenția opiniei publice de fiecare dată în prag de campanie electorală. Mai grav este că numele meu este mereu legat de personalități politice pe care le-am cunoscut doar conjunctural. De fapt, ce am făcut?

În perioada 2006 – 2011 firmele în care sunt acționar, au reușit să creeze peste 4.000 de locuri de muncă. În subantreprenoriat, companiile din grupul nostru au contractat peste 5.000 de muncitori. Am făcut plăți către bănci în valoare de peste 70 de milioane de euro care au constat în dobânzi și comisioane. Către statul român am plătit peste 30 de milioane de euro, reprezentând taxe și impozite. Companiile în care sunt acționar au executat lucrări de aproximativ 800 de milioane de euro către diverse entități al statului, foarte multe dintre acestea pe fonduri europene. În tot acest timp am fost hărțuit atât mediatic cât și de organele legii. În anul 2010 mi s-a întocmit un dosar penal, despre care, recent am aflat, că este pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, evaziune pe care vă mărturisesc sincer, că nu am facut-o și sper să am posibilitatea să demonstrez acest lucru și în justiție, în care am avut încredere întotdeauna. 

În trecut, numele meu a fost asociat cu cele ale unor PDL-iști de frunte: Gheorghe Falcă, Nicolae Ioțcu, Constantin Ostaficiuc, Mihai Stănișoara s.a.m.d. Astăzi sunt șocat să aflu că numele meu este asociat cu cel al lui Adrian Duicu, de la PSD. Recunosc că am avut relații cu instituțiile conduse vremelnic de acești oameni,  dar niciodată nu ne-au legat prietenii sau parteneriate. De altfel cu unii dintre aceștia mă judec pentru recuperarea unor daune provocate firmelor la care sunt acționar.

Am fost etichetat de presă Rege al asfaltului în Banat deși firmele din grupul în care sunt acționar nu au turnat nici măcar un metru de asfalt pe nicio autostradă din România. Am fost blamat când firmele mele au sponsorizat activități sociale, sportive sau chiar acțiuni ale unor primării. Întotdeauna am considerat că o parte din banii pe care îi câștigi într-o comunitate trebuie să îi redai sub formă de ajutorare, lucru legal și de bun simț. Vă informez că în perioada 2006 – 2011 firmele în care am deținut acțiuni au realizat un profit net de peste 125 de milioane de lei, pentru care s-a plătit impozit conform prevederilor legale, dar acești bani au rămas în firme pentru dezvoltare”.

În final, omul de afaceri regretă că a făcut afaceri în România: „Astăzi îmi exprim regretul că am făcut afaceri în România. Mâine să reușim să devenim cu toții mai raționali, mai buni, mai înțelegători.”

Foto: Captura Kanal D

 1. Abureala, domnule ! Este punctul dv de vedere si e firesc sa fiti subiectiv pentru a va feri de catuse ! Cifrele cu impozitele si locurile de munca sunt simple statistici care nu impresioneaza. V-ati gandit doar la conturile dv, iar acum improscati cu noroi pe cei care au recurs la serviciile firmelor dv.
  Candva erati fudul ca faceti parte din diferitele grupuri politice si faceati caz de cunostintele din lumea buna. Acum, va deziceti.
  Sunteti o emanatie scabroasa a asa-zisilor oameni de afaceri postrevolutionari…

  Raspunde
 2. auzi la el ca regreta ca a facut afaceri in Romania. pai unde drac mai facea asemenea afaceri cu statul? unde mai gasea politicieni ca si cei de care se dezice acum? baliverne tovarase! se strange latul!

  Raspunde
 3. Cornu nu se judecata cu Falca si cu Iotcu ci cu consiliile locale. Iar banii ce se vor plati se vor lua de la infrastructura, sanatate, educatie, etc. In schimb are dreptate ca nu are relatii de prietenie cu ei. I-a platit si acum isi cere drepturile! Daca se supara pe ei poate ii si denunta ca le-a dat spaga! Si fiti siguri ca daca a dat spaga a avut grija si sa aiba si probe ca sa poata santaja! It is just a business! Pe bani publici, bineinteles!

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.