Germania, ÎN ALERTĂ după ATACUL TERORIST din Istanbul

Germania, ÎN ALERTĂ după ATACUL TERORIST din Istanbul

Autorităţile din Germania sunt în alertă după atentatul comis, marți, la Istanbul, soldat cu zece morţi, dintre care nouă persoane de naționalitate germană.

Ministrul german al Justiţiei, Heiko Maas, a declarat că, deși, situaţia securităţii nu s-a schimbat în Germania în urma incidentului din Turcia, pericolul ca țara sa să fie ținta unui atac este foarte mare.

„Ştim că şi Germania este o ţintă a teroriştilor, așadar, un pericol general nu poate fi exclus, dar deocamdată nu există indicii concrete privind ţinte ale unor atacuri, deşi autorităţile sunt în alertă”, a precizat ministrul într-un interviu.

Explozia puternică a avut loc, marți, în jurul orei locale 10.15 (10.15, ora României), în Istanbul, la Sultanahmet, unde se află Moscheea Albastră, o atracție importantă pentru turiști din lumea întreagă.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a confirmat, marți, că o persoană de origine siriană este autorul atacului în urma căruia zece persoane au fost ucise și alte 15 rănite.

Pe de altă part, premierul turc Ahmet Davutoglu a declarat că gruparea Statul Islamic (SI) se află în spatele atacului sinucigaş de la Istanbul.

Foto: dw.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.