Germania PARALIZATĂ de cea mai lungă GREVĂ FEROVIARĂ. Sute de trenuri au fost ANULATE

Germania PARALIZATĂ de cea mai lungă GREVĂ FEROVIARĂ. Sute de trenuri au fost ANULATE

Traficul feroviar este paralizat în Germania din cauza unei noi greve a conductorilor de tren, prevăzută să se desfășoare până duminică, la ora 09.00 (07.00 GMT), a anunțat compania germană de transport feroviar Deutsche Bahn, informează AFP.

Două treimi din cursele pe rutele principale și o treime din cele pe rutele regionale au fost anulate marți.

Aceasta este a opta grevă din ultimele zece luni, organizată la îndemnul sindicatului conductorilor GDL, care se opune conducerii Deutsche Bahn din cauza unor rațiuni de reprezentativitate. Greva a început luni după-amiaza pentru transportul feroviar de marfă, unde circa jumătate din curse au fost anulate, și marți, la ora 02.00 (00.00 GMT), pentru trenurile de călători.

Traficul regional a fost afectat cel mai tare în estul Germaniei, lângă Leipzig, Dresda și Halle (Saale), acolo unde numai 15% dintre trenuri circulă.

Compania a pus la dispoziția călătorilor trenuri pe timpul nopții, pentru ca aceștia să poată dormi în ele, în gările din Munchen, Hamburg, Berlin și Frankfurt.

Deutsche Bahn și-a reînnoit luni propunerea către sindicat, de a recurge la un mediator extern pentru a scoate negocierile din impas, însă, deocamdată, GDL se opune acestei propuneri în mod categoric.

GDL ar dori să poată negocia acorduri salariale pentru alte categorii de personal decât conductorii, solicitare pe care Deutsche Bahn a respins-o.

Deutsche Bahn transportă 5,5 milioane de pasageri și 607.000 de tone de mărfuri pe zi numai în Germania și deservește importante axe feroviare europene.

Greva, care ar urma să se încheie duminică atât pentru transportul feroviar de pasageri, cât și pentru cel de mărfuri, va fi cea mai lungă grevă din transportul feroviar pe care a cunoscut-o vreodată Germania.

Foto: wsj.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.