Gest URIAŞ al Papei Francisc! Unde-i va GĂZDUI pe REFUGIAŢII din Africa şi Orientul Mijlociu

Gest URIAŞ al Papei Francisc! Unde-i va GĂZDUI pe REFUGIAŢII din Africa şi Orientul Mijlociu

În plină criză a refugiaţilor din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, într-un moment în care Europa trăieşte sub spectrul unei invazii musulmane, semnalul umanităţii vine de la cel mai înalt nivel al creştinătăţii.

Papa Francisc a invitat duminică toate comunitățile catolice din Europa să primească fiecare câte o familie de refugiați, majoritatea musulmani, precizând că el va începe acest lucru prin cele două parohii ale Vaticanului, potrivit AFP.

Suveranul Pontif a invitat ca „fiecare parohie, fiecare comunitate religioasă, fiecare mănăstire, fiecare lăcaș de cult al Europei să primească câte o familie”.

„În fața tragediei a zeci de mii de solicitanți de azil, care fug din fața morții, victime ale războiului și ale foamei, cei care sunt pe drum spre o speranță a vieții, Evanghelia ne îndeamnă și ne cere să fim «apropiați» de cei mai mici și de cei mai abandonați și să le dăm o speranță concretă”, a îndemnat Papa Francisc, în timpul rugăciunii Angelus.

Acesta suţine că nu este vorba doar de a le spune „curaj, răbdare”, adăugând că „Speranța creștină este combativă”.

„Mă întorc spre frații mei episcopi din Europa, adevărați păstori, pentru ca ei să susțină apelul meu în diocezele lor”, a declarat Papa Francisc.

El a preciat că dioceza sa din Roma și cele două parohii ale Vaticanului vor primi în zilele următoare două familii de refugiați.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.