Mai multe articole din rubrica "" ↑

Gheorghe Falcă acuză PSD de JAF: „Aradul PIERDE 16 MILIOANE DE EURO din cauza modificărilor Codului Fiscal”

Gheorghe Falcă acuză PSD de JAF: „Aradul PIERDE 16 MILIOANE DE EURO din cauza modificărilor Codului Fiscal”

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, situația veniturilor generate de dezvoltarea Aradului în ultimii zece ani și ceea ce se va întâmpla anul viitor, prin apariția OUG de ieri care modifică Codul Fiscal.

Edilul spune că asistăm efectiv la un jaf făcut de PSD și că ar vrea să vadă poziția politică a consilierilor și a parlamentarilor social-democrați cu privire la acest subiect.

Primarul a vorbit, pe rând, despre sumele colectate din impozitul pe venit și sumele încasate în contul municipiului începând cu anul 2007 și până în 2018, când, în baza unei estimări prudente, reiese că Aradul va pierde 16 milioane de euro.

„În anul 2017, până în acest moment s-au colectat 408 de milioane de lei din impozite și estimăm să avem 420 de milioane până la sfârșitul anului, iar până acum au rămas la municipiul Arad 170 de milioane de lei. Anul 2018 avea estimate 450 de milioane, o estimare prudentă, și rămâneau pentru municipiu 190 de milioane de lei. Datorită schimbării Codului Fiscal, în municipiul Arad se estimează 281 de milioane de lei, din care Primăria rămâne cu 117 milioane de lei, deci vorbim de o pierdere de 72 de milioane de lei, adică de 16 milioane de euro. De fapt cu 117 milioane ne întoarcem în anul 2008, când după o colectare de 239 de milioane, am rămas cu 112. Toată munca noastră ca să dezvoltăm municipiul Arad, la fel ca și a celorlalte primării care au muncit pentru dezvoltarea infrastructurii și economiei orașelor, este în această perioadă confiscată de guvernul central și ne obligă ca în fiecare an de aici încolo să pierdem câte 16 milioane de euro, o sumă de bani care rezolva un număr mare de probleme. De exemplu, un pod peste Mureș costă mai puțin de 16 milioane de euro, 30-40 de blocuri ar putea fi izolate termic, cu 16 milioane de euro s-ar putea moderniza canalizarea, trotuarele și drumurile dintr-un cartier mic precum Sânnicolau etc. Această întoarcere în timp cu aproape  zece ani ne obligă să luăm din nou munca de dezvoltare și mai mult a municipiilor, dar așa cum știți, deficitul de forță de muncă nu ne va mai permite ritmul pe care l-am avut în anii din urmă pentru a atrage economie atât românească cât și internațională”, a explicat Gheorghe Falcă.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.