Gheorghe Falcă afirmă că Guvernul Ponta a blocat proiectul pentru reabilitarea a 27 de străzi din Arad

Gheorghe Falcă afirmă că Guvernul Ponta a blocat proiectul pentru reabilitarea a 27 de străzi din Arad

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre un proiect derulat în 2012 cu privire la reabilitarea a 27 de străzi din Arad, proiect care a fost anulat de către guvernul PSD. Primarul susține că au venit documentele care atestă acest lucru.

Gheorghe Falcă a declarat: „În anul 2012 am avut un proiect pentru reabilitarea a 27 de străzi, proiect care a fost anulat de către Guvernul Ponta, doar că drumurile respective au rămas în cadrul proiectului către Guvernul României. Întotdeauna am vorbit de un număr de străzi deja cunoscut, cum sunt Constituției, Hunedoarei, Pădurii, 6 Vânători sau Titulescu. În toată această perioadă cei de la PSD spuneau că noi nu vrem să realizăm aceste străzi și spuneau că acest proiect nu a fost oprit de domnul Ponta. Uitați că, la sfârșitul mandatului domnului Ponta, vin documentele care confirmă că aceste 27 de străzi erau ale guvernului României. A venit documentul care a confirmat că din 2012 până acum guvernul nu a făcut mari eforturi pentru a realiza aceste drumuri.”

„Mai mult decât atât, în data de 11.11.2015 am semnat contractul act adițional nr. 2 pentru realizarea acestor drumuri, pe timp de trei ani. Deci din 2012 trei ani de zile a fost blocat proiectul și când au plecat de la guvernare au semnat cu noi un contract de realizare a acestor 27 de străzi pe timp de trei ani, cu o valoare de 21 de milioane de lei. Vreau să știți că finanțarea se va face din credit de angajament, ceea ce îi obligă pe următorii guvernanți să garanteze creditul și evident să-l plătească la un moment dat. Deci blocajul pe care l-au făcut PSD-ul național începând cu Victor Ponta și liderii locali, astăzi se confirmă prin aceste documente. Pentru prima oară vom putea spune că în 2016 vom începe strada Constituției, care este cea mai lungă stradă din Arad, cu o lungime de 2,045 km, iar tipul de structură este gradul 1. În funcție de alocările care vor fi realizate pe 2016 noi vom pune și alte străzi în lucru, deci vom eșalona propriu zis cele 27 de străzi” a mai spus edilul.

  1. rahatul asta de mot , va da vina pe ponta si peste 20 de ani . sant curios acum cu noul guvern tot ponta va fii de vina pentru impotenta lui administrativa !

    Raspunde
  2. sper ca dupa debarcarea lui ponta se va incepe si in Arad sa se faca ceva ,drumuri ,pasaje pt.ca e jale

    Raspunde
  3. Daca vroia primarul sa asfalteze strazile din 2012 pana in prezent putea sa o faca pe banii primariei iar faptul ca au fost prinsi in proiect de catre guvern le garanta ca isi vor recupera banii din alocarile care se faceau ( rambursare de cheltuieli), asa cum s-a facut prin acest act aditional. Din pacate pe Falaca nu l-a interesat nici o data sa asfalteze cele 27 de strazi si a cautat diversi vinovati pentru situatia starzilor. Este un primar toxic pentru aradeni si sper ca in 2016 Aradul sa iasa de sub stapanirea baronului Falca si acolitilor lui.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.