Gheorghe Falcă: „De Zilele Aradului aniversăm declararea orașului nostru oraș liber regesc”

Gheorghe Falcă: „De Zilele Aradului aniversăm declararea orașului nostru oraș liber regesc”

Ca în fiecare an, în luna august Aradul se îmbracă de sărbătoare. Ediția din acest an a Zilelor oraşului va oferi arădenilor mai multe premiere, printre care un spectacol de operetă în aer liber şi o video-proiecție pe clădirea Palatului Administrativ. Programul va fi întregit de evenimentele tradiționale (concerte de muzică ușoară, concerte de muzică populară, spectacole pentru copii) organizate atât în centrul orașului, cât şi în cartiere, la Ștrandul Neptun, în Parcul Reconcilierii, dar și în alte locații.

„De Zilele Aradului aniversăm declararea orașului nostru oraș liber regesc. De aceea, pentru aceste zile, am pregătit un adevărat regal. Concerte, expoziții, spectacole în piețele Aradului și serbări câmpenești pe malul Mureșului, proiecții de film, zile luminoase și chiar nopți albe alcătuiesc programul efervescent al Zilelor în care bucurăm împreună. E, de fapt, o concentrare festivă a ceea ce colegii mei din Primărie și din Centrul Municipal de Cultură fac de-a lungul întregului an. Pentru că Aradul a devenit, în ultimii ani, un oraș al marilor și frumoaselor evenimente. Festivaluri de teatru, de film și de literatură, (re)deschiderea vechilor cinematografe din cartiere, care devin cu fiecare zi adevărate centre vii ale comunității, instituții culturale din ce în ce mai vizibile și mai puternice, toate acestea sunt semne ale unui oraș care își schimbă statutul, nu doar economic, ci și cultural”, a declarat Gheorghe Falcă.

„Aradul e din ce în ce mai prosper și mai schimbat în bine de la un an la altul. E un oraș din ce în ce mai ofertant pentru proprii săi locuitori. Iar acest lucru se vede și în programul acestor Zile, care, din cartiere până în centru, de pe malul atât de frumos al Mureșului și până în Cetate și Ștrand, desenează o hartă a bucuriei de a locui împreună în Arad”, conchide primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Programul complet al Zilelor Aradului, aici: PROGRAM Zilele Aradului 2017

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.