Gheorghe Falcă e în RĂZBOI cu TOŢI: Dă JOS şi bannerul cu IOHANNIS!

Gheorghe Falcă e în RĂZBOI cu TOŢI: Dă JOS şi bannerul cu IOHANNIS!

Războiul electoral se amplifică la Arad, ca urmare de a incidentelor verbale de sâmbătă noaptea, dintre primarul Gheorghe Falcă şi reprezentanţii PSD Arad, înregistrate în timpul unei acţiuni a Municipalităţii de îndepărtare a materialelor electorale despre care edilul şef a spus că ar fi fost amplasate ilegal.

Astfel, Gheorghe Falcă a convocat astăzi ședința Comisiei de Ordine Publică a Municipiului Arad „pentru stabilirea unui plan de acțiune privind aplicarea legislației în materie de afișaj electoral, urmare incidentelor din noaptea de 11 octombrie a.c. din timpul operațiunilor desfășurate de municipalitate și Poliția Locală pentru demontarea bannerelor electorale amplasate ilegal pe domeniul public”.

„E regretabil că pentru ceea ce înseamnă încălcarea legii la publicitatea electorală în Arad, comandantul Poliției Județene dl. Tamaș și adjunctul Poliției Municipale dl. Puie sunt implicați părtinitor. Am convocat Comisia locală de ordine publică pentru planul de acțiune privind aplicarea legii în materie de afișaj electoral. Pentru că cei de la poliția statală nu cunosc această lege, e cazul să-i informăm și să le cerem să-și îndeplinească atribuțiile”, a declarat primarul Aradului înainte de începerea ședinței.

În cadrul ședinței Comisie Locale de Ordine Publică, după prezentarea cadrului legislativ, primarul Gheorghe Falcă a solicitat Poliției Municipiului Arad să-și exercite atribuțiile și să aplice în cel mai scurt timp măsurile legale cu privire la afișajul ilegal pe proprietatea publică, respectiv demontarea bannerelor amplasate ilegal și sancționarea contravenienților, precizând că „Municipalitatea va trece în continuare împreună cu Poliţia Locală la curățirea afișajului ilegal de de stâlpi”.

Adresele oficiale privind solicitările de demontare a tuturor bannerelor electorale instalate pe imobilul situat pe Bulevardul Revoluției nr. 74, administrat de Municipiul Arad, și a celor montate pe stâlpii proprietate a municipalității au fost înmânate reprezentatului Poliției Municipiului Arad, la încheierea ședinței. Interesant este că, în acest caz, spre a fi îndepărtat a fost programat şi un banner (foto) al lui Klaus Iohannis, candidatul ACL susţinut de Gheorghe Falcă.

Conform prevederilor legale privind desfășurarea campaniei electorale, afișajul este permis doar în locații pentru care proprietarii/deținătorii legali își dau acordul scris. Legea 370/2004 republicată, care reglementează alegerile pentru președenția României, prevede de asemenea că responsabilitatea pentru constatarea și sancționarea faptelor care încalcă legea revine Poliției Române, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei și Poliției Locale.

  1. cat de simplu a devenit Falca subiect de discutie pentru toti, acest om e un maestru de sah, imi pare rau pentru toti care sunteti atat de naivi incat sa credeti ca in realitate il intereseaza niste bannere:)) Bravo Falca, baiat destept, sincer, iar a demostrat ca e machiavelic si cu 2 clase peste ceilalti din Arad…politicieni evident:))

    Raspunde
  2. a ajuns sef la gunoieri

    Raspunde
  3. cat de jos se poate coborî marele administrator al aradului.

    Raspunde
  4. Tot acest circ de 2 bani am crezut ca il face cu constructorul care a modernizat canalizarea pe str. Guttenbrunn. Am crezut ca ii cheama pe toti responsabilii care s-au ocupat de strada respectiva (CJ Arad, firma care a executat lucrarea, dirigintele de santier, proiectantul, regia apa-canal) si ii trage la raspndere pentru disconfortul datorat lucrarilor respective. Am crezut ca face circ sa apare interesele aradenilor, am crezut ca face circ pentru pretul cu care CET-ul furnizeaza caldura, am crezut ca face circ ca multe strazi din municipiul Arad sunt „bombardate”, am crezut ca face circ pentru ca a inteles ce inseamna principii durabile si in Arad nu se aplica, am crezut ca face circ pentru ca a daramat stadioane si doreste sa construiasca altele la loc, dar nu gaseste solutii. Dar circul era pentru un amarat de banner. In toti acesti ani nici macar odata nimeni nu si-a cerut scuze pentru disconfortul creat cetatenilor din Arad care platesc taxe pentru lucrarile de „rahat” care se executa si dupa 2 ani din nou trebuie sa suportam disconfortul reparatiilor. Cred ca ne-a ajuns!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.