Gheorghe Falcă, la Bruxelles. Cu ce ocazie a plecat edilul în capitala Belgiei

Gheorghe Falcă, la Bruxelles. Cu ce ocazie a plecat edilul în capitala Belgiei

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, participă zilele acestea la a 127-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor, la Bruxelles.

Principalele subiecte abordate sunt: poziţia CoR cu privire la politica de coeziune a UE, viitorul buget al UE,  investițiile regionale după 2020 şi nu în ultimul rând politica în domeniul transporturilor, cu accent pe taxele de drum, care trebuie să reflecte mai bine costurile reale ale transportului rutier, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Prima întâlnire la care am participat a fost în grupul Partidului Popular European, unde s-a ridicat problema unei legiferări serioase în ceea ce priveşte  convieţuirea oamenilor cu aşa numitele «specii care generează conflicte» în special cu, carnivorele mari, în condiții de siguranță maximă. Presiunea exercitată de activitatea umană asupra habitatelor naturale ale multor specii, dar şi comportamentul adesea inadecvat al oamenilor față de aceste animale generează astfel de conflicte. De aceea se impune o legiferare fermă a acestui domeniu. Tot în cursul zilei de azi urmează să particip la dezbateri în cadru cărora vor fi prezenţi prim-ministrul Portugaliei, António Costa, și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Viitorul Uniunii Europene va fi supus dezbaterii”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Cu ocazia plenarei CoR s-a stabilit şi intervalul în care ar putea avea loc alegerile Europarlamentare, respectiv 23-26 mai 2019. În altă ordine de idei, grupul PPE şi-a anunţat în 2019, vizita în România, ţara noastră având Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, se mai arată în comunicat.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.