Gheorghe Falcă: „Primăria NU are datorii la CET. Soluția trebuie să vină de la reprezentanții Guvernului”

Gheorghe Falcă: „Primăria NU are datorii la CET. Soluția trebuie să vină de la reprezentanții Guvernului”

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a explicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că problema gravă cu care se confruntă CET-ul trebuie soluționată de către reprezentanții Guvernului, deoarece Primăria nu are datorii.

Edilul a afirmat că, în urma discuțiilor avute la ministere, i s-a confirmat de către Sirma Caraman, secretar de stat, faptul că Primăria este cu plățile la zi, lucru care l-a liniștit. Situația de la CET este cauzată de faptul că Guvernul nu a mai alocat aproape deloc bani pentru centrala din Arad. În anul 2012 și 2013 nu a dat bani deloc, iar în 2014 s-a primit o sumă mult mai mică față de alte orașe, și anume 7,7 milioane de lei, potrivit unei situații pe care a prezentat-o primarul.

„Datoriile nu sunt ale Primăriei Arad, dacă erau se putea rezolva. Noi am plătit mereu subvențiile în avans. Problema este la Guvern, reprezentanții Guvernului trebuiau să se ocupe. Am primit confirmarea și de la Ministerul Finanțelor că nu municipalitatea este responsabilă. Acesta este dispus să plătească, dacă cei responsabili vin cu o soluție, a declarat Gheorghe Falcă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.